28 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Τοξικός εφιάλτης


Τοξικός εφιάλτης στην Αυστραλία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές της Αυστραλίας, έπειτα από τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε 200.000 λίτρα θειικό οξύ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10.20 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) στο Κουίνσλαντ, κοντά στην πόλη Τζούλια Κρικ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος.


Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ οι Αρχές απέκλεισαν την περιοχή και την έθεσαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε ακτίνα 2 χλμ. από τον τόπο του συμβάντος.


Oι Αρχές απέκλεισαν την περιοχή και την έθεσαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε ακτίνα 2 χλμ. από τον τόπο του συμβάντος
Στο μεταξύ τα διεθνή μέσα μεταδίδουν εικόνες χάους από το σημείο του εκτροχιασμού: τα συνολικά 26 βαγόνια και η ατμομηχανή του τρένου εμφανίζονται πεσμένα στο έδαφος, βουτηγμένα μέσα σε τόνους λάσπη. Ντόπιοι ανέφεραν ότι αμέσως μετά το περιστατικό ήταν έντονη η οσμή του οξέος.

Προς το παρόν οι Αρχές δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί στο περιβάλλον, καθώς η πρόσβαση στην περιοχή κατέστη ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων και των πλημμυρών που δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Εκπρόσωπος του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού δικτύου, της εταιρείας Aurizon, μιλώντας στα ΜΜΕ ανέφερε ότι όλα τα επιβατηγά δρομολόγια που διέρχονται από την περιοχή ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγια.







ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: