1 Δεκεμβρίου 2015

Αποσύρθηκαν ΑΚΤΩΡ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από έργο στην Αλβανία



Η κοινοπραξία Aktor Concessions SA – Egis Projects και η Terna SA του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ  απέσυραν το ενδιαφέρον τους για τον αυτοκινητόδρομο Milot – Morine.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό report του ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού για την παραχώρηση της λειτουργίας και της συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου Milot – Morine (60 χλμ. ΒΑ του Δυρραχίου έως τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο), κατέθεσαν προσφορές, εν τέλει, δύο από τις τέσσερις εταιρείες που είχαν προκριθεί.

Πρόκειται για τις εταιρείες China Construction Communication Company(κινεζική) και Teknolojileri Ticaret Bilgi Vendeka & Salillari (τουρκική), ενώ αποσύρθηκε η κοινοπραξία Aktor Concessions SA – Egis Projects και η εταιρεία Terna SA του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ
Η νικήτρια εταιρεία αναμένεται να επενδύσει 38-43 εκατ. ευρώ στην ολοκλήρωση και συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου, ενώ έχει ήδη αποφασισθεί η επιβολή διοδίων 5 ευρώ. Αναμένεται, όμως, να υπάρχει πρόβλεψη για ελεύθερη διέλευση ή μειωμένα διόδια για τους κατοίκους των περιοχών που εξυπηρετούνται, όπως επισημαίνεται στο ίδιο report.
ΠΗΓΗ http://www.euro2day.gr, http://albanians.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: