3 Οκτωβρίου 2015

ΠΓΔΜ: Νέο αλβανικό κόμμα από πρώην στρατιωτικό του UCK


ΠΓΔΜ: Νέο αλβανικό κόμμα από πρώην στρατιωτικό του UCK

Την ίδρυση νέου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, με την επωνυμία "Ενότητα", γνωστοποίησε και επίσημα σήμερα ο πρώην στρατιωτικός διοικητής του "UCK" στην ΠΓΔΜ (των Αλβανών ανταρτών στην ΠΓΔΜ που το 2001 ενεπλάκησαν σε πολύμηνες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ), Γκζιμ Οστρένι.

Ο Γκζιμ Οστρένι, ο οποίος το διάστημα 2005-2006 είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, θεωρείται η "ιερή εικόνα" του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, του DUI, του Αλί Αχμέτι, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση της χώρας. Ο Γκζιμ Οστρένι ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Αλί Αχμέτι για αρκετά χρόνια. Στις διεθνοτικές συγκρούσεις του 2001, ο Αλί Αχμέτι ήταν ο πολιτικός διοικητής του "UCK" και ο Γκζιμ Οστρένι ο στρατιωτικός διοικητής.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα διαφοροποιήθηκε από τον Αλί Αχμέτι και από την ηγετική ομάδα του κόμματος αυτού, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί το DUI και των κρουσμάτων διαφθοράς και αναξιοκρατίας που εμφανίζονται στους κόλπους του κόμματος αυτού.

Ο Γκζιμ Οστρένι, κατά την παρουσίαση του νέου κόμματος, σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο των Σκοπίων, κατηγόρησε τα δύο κοινοβουλευτικά αλβανικά κόμματα στην ΠΓΔΜ (το συγκυβερνών DUI του Αλί Αχμέτι και το αντιπολιτευόμενο DPA του Μεντούχ Θάτσι) ότι έχουν γίνει "υποτελείς" του VMRO-DPMNE (του κόμματος του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι).

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: