12 Οκτωβρίου 2015

Shekulli: Αντικαθίσταται ο αρχιτέκτονας της Συμφωνίας με την Αλβανία



Οκτώβριος 11, 2015.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει ζητήσει την παραίτηση του αρχιτέκτονα της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία, του Δημήτριου Παρασκευόπουλου, επίσης υπευθύνου για διμερή θέματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία.


Πηγή από την ελληνική διπλωματία είπε στο (αλβανικό) Τόπ Τσάνελ,  ότι ζητήθηκε και η παραίτηση και του νούμερου δύο του τμήματος, κ. Σπινέλλη.

 Οι κινήσεις αυτές έρχονται δύο ημέρες μετά που ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μίλησε για κάποιες αλλαγές στο διπλωματικό προσωπικό της Ελλάδας, ένα ζήτημα που προκάλεσε διαμάχη στην τελευταία σύνοδο της Βουλής των Ελλήνων.

Μία από τις αλλαγές είναι η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου που κατέχει τη θέση του πρέσβη της Ελλάδας στην ΕΕ.

Με τις εξελίξεις αυτές αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη σύνοδο του Κοινοβουλίου, η Ντόρα Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, είχε την ευκαιρία να επικρίνει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα τη συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Ράμα στη Νέα Υόρκη.

Η Μπακογιάννη έκανε κριτική για έλλειψη οράματος της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και ενδεχόμενης βλάβης λόγω της εσωτερικής αναδόμησης του Υπουργείου Εξωτερικών από τον Νίκο Κοτζιά.

Η κα Μπακογιάννη επέκρινε την πρώτη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών Τσίπρα και Ράμα στη Νέα Υόρκη και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό που δεν προσπάθησε για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: