7 Οκτωβρίου 2015

Σερβίδα και Αλβανίδα υπουργοί συζήτησαν για βελτίωση της συνεργασίας



Συνεχίζεται η προσέγγιση Σερβίας-Αλβανίας στην πορεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Οκτώβριος 7, 2015.

Η υπουργός Δημοσίεων Έργων, Μεταφορών και Υποδομών της Σερβίας, Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς και η υπουργός Αστικής Ανάπτυξης και Τουρισμού της Αλβανίας, Εγκλαντίνε Γιερμένι, μίλησαν στο Βελιγράδι για τη βελτιωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων.


Μετά τη συνάντηση, η Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά θέματα στον τομέα του πολεοδομικού σχεδιασμού και της κατασκευής στα οποία η Σερβία και η Αλβανία μπορούν να συνεργασθούν.

Οι Μιχαΐλοβιτς και Γιερμένι συμφώνησαν να προετοιμάσουν ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων.

«Σχέδιο μνημονίου έχει ετοιμασθεί και τώρα θα κοιτάξουμε τη συνεργασία των υπαλλήλων μας, ελπίζω σύντομα θα είναι μια ευκαιρία να συναντηθούν και να υπογράψουν το έγγραφο», είπε η Μιχαΐλοβιτς.


Η ίδια είναι πρόεδρος του Φορέα Συντονισμού της ισότητας των φύλων στη σερβική κυβέρνηση και τόνισε ότι με την Αλβανίδα υπουργό Αστικής Ανάπτυξης και Τουρισμού μίλησαν για την ισότητα των φύλων, δεδομένου ότι, όπως εξήγησε, η Εγκλαντίνε Γιερμένι με αυτό το θέμα ασχολείται επί πολλά χρόνια στην Αλβανία.

«Μιλήσαμε για το πώς οι γυναίκες συμμετέχουν στην πολιτική, αλλά και την κοινωνική και επιχειρηματική ζωή της Αλβανίας και της Σερβίας», δήλωσε η Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς, σύμφων με το 'beta'.


Δεν υπάρχουν σχόλια: