4 Οκτωβρίου 2015

«Συναγερμός» για το Αλβανία – Σερβία



Σχεδόν έναν χρόνο μετά τα γεγονότα που σημάδεψαν την αναμέτρηση Σερβίας - Αλβανίας στο Βελιγράδι, στο Ελμπασάν τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ασφυκτικά για τη ρεβάνς.

Η ρεβάνς του επεισοδιακού ματς διεξάγεται την προσεχή Πέμπτη στο Ελμπασάν και όπως αναφέρουν αλβανικά και σερβικά ΜΜΕ, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μαζί με την αποστολή της Σερβίας θα ταξιδέψει και ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντας Βούτσιτς, με την ομάδα να συνοδεύεται από Σέρβους αστυνομικούς, που θα αναλάβουν και τη φύλαξη των δημοσιογράφων.

Η αποστολή θα φτάσει στα Τίρανα την παραμονή του αγώνα και θα κατευθυνθεί απ” ευθείας στο ξενοδοχείο, με την γύρω περιοχή να έχει «σφραγιστεί».
Επίσης, γύρω από το γήπεδο αλλά και το ξενοδοχείο της Σερβίας θα υπάρχουν ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ ελικόπτερα θα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από το γήπεδο πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το ματς, προκειμένου να αποφευθεί ενδεχόμενη ανταπόδοσης του περιστατικού με το drone από τους Σέρβους. Επίσης, θα απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο φιλάθλων που θα φέρουν μπλουζάκια ή πανό με συνθήματα πολιτικού και εθνικιστικού περιεχομένου.
Το ματς έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για τους Αλβανούς που είναι στην τρίτη θέση του ομίλου και διεκδικούν την απ” ευθείας είσοδο στα τελικά του Εuro, ενώ οι Σέρβοι είναι τελευταίοι στον όμιλο.
ΠΗΓΗ http://www.novasports.gr, http://albanians.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: