15 Σεπτεμβρίου 2015

Την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ στηρίζουν οι ΗΠΑ


Την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ στηρίζουν οι ΗΠΑ

Την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ θα στηρίξουν οι ΗΠΑ, με την προϋπόθεση η χώρα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την οικοδόμηση κράτους δικαίου, και να διασφαλίσει ενδυνάμωση της δημόσιας υποστήριξης στην προσχώρηση στη Συμμαχία, τόνισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν στον Μαυροβούνιο πρωθυπουργό Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Ο κ. Μπάιντεν, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον κ. Τζουκάνοβιτς, αποσαφήνισε ότι, αν το Μαυροβούνιο συνεχίσει να καταγράφει πρόοδο σε αυτούς τους τομείς, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στηρίξουν την αποστολή πρόσκλησης για ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ τον Δεκέμβριο, όπως μεταδίδει ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Μαυροβουνίου RTCG.

Οι κ.κ. Μπάιντεν και Τζουκάνοβιτς συμφώνησαν ότι η ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ θα ενδυναμώσει τη θέση του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, θα συμβάλει στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και θα επιβεβαιώσει την αξιοπιστία της πολιτικής των ανοιχτών θυρών της Συμμαχίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου.

Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς εξέφρασε την προσδοκία, στην υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο τέλος του έτους, να επιτευχθεί ομοφωνία για την αποστολή πρόσκλησης ένταξης της χώρας του στη Συμμαχία.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: