13 Απριλίου 2015

ΡΩΣΙΑ: Νεκροί από πυρκαγιές στη νότια Σιβηρία


Νεκροί από πυρκαγιές στη νότια Σιβηρία

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή της Χακασίας, στη νότια Σιβηρία, από τις μεγάλες πυρκαγιές που κατακαίνε χορτολιβαδικές εκτάσεις και έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής ζημιές ύψους 96 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Χακασίς, Βίκτορ Ζίμιν, σε βιντεοκλήση του με τον υπουργό Επειγόντων Περιστατικών Βλαντίμιρ Πούσκοφ, είπε ότι άλλοι 78 άνθρωποι νοσηλεύονται με διάφορα προβλήματα λογω των πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή, υποβοηθούμενες από την ξηρασία και τους σφοδρούς ανέμους.

Ένα δημοτικό σχολείο, κατοικίες και δημόσιες υποδομές έχουν καταστραφεί από τις φλόγες ενώ έχουν σκοτωθεί και πολλά ζώα. Ο Ζίμιν εκτίμησε το ύψος της καταστροφής στα 5 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 96 εκ. δολάρια).

Τέτοιες πυρκαγιές συχνά είναι αποτέλεσμα της πρακτικής που ακολουθούν πολλοί Ρώσοι χωρικοί, να βάζουν φωτιά στα χωράφια τους όταν μπαίνει η άνοιξη για να τα «καθαρίσουν» μετά τον χειμώνα.
Το καλοκαίρι του 2010, εν μέσω ενός παρατεταμένου καύσωνα, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Ρωσία από πυρκαγιές που μαίνονταν ανεξέλεγκτες επί πολλές ημέρες.
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: