21 Μαρτίου 2015

Την Πέμπτη στο opengov η διάταξη για την Ιθαγένεια. Ποιες οι προϋποθέσεις;



Η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια ήμερα κατά του ρατσισμού μίλησε  στο News 247 για θέματα μετανάστευσης και ρατσισμού.
Μεταξύ άλλων απάντησε και για το θέμα της Ιθαγένειας, οπού έκανε και μια πολύ σημαντική αποκάλυψη. Σύμφωνα με την υπουργό, την Πέμπτη θα ανεβεί στο  opengov η διάταξη για την Ιθαγένεια των παιδιών της δεύτερης γενιάς.
Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έδωσε το στίγμα για το ποια παιδιά θα μπορούν να πάρουν την Ελληνική Ιθαγένεια.

Παρακάτω οι δυο ερωτήσεις του News 247 σχετικά με την Ιθαγένεια.
Iθαγένεια σε όλους όσους έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, ή ιθαγένεια υπό όρους και συνδυασμό προϋποθέσεων;
Οι προϋποθέσεις θα είναι είτε έχουν γεννηθεί εδώ είτε έχουν έρθει πολύ μικροί και έχουν φοιτήσει στα ελληνικά σχολεία. Η διάταξη αυτή θα είναι έτοιμη και θα ανέβει στο opengov την Πέμπτη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πώς θα χειριστεί το θέμα, δεδομένης της απαραίτητης υπερψήφισης των σχετικών νομοσχεδίων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει κατηγορηματικά την αντίρρησή του για τη χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς.
Νομίζω, ότι όταν δει τη διάταξη που ετοιμάζουμε, ελπίζω δηλαδή, ότι θα συμφωνήσει. Σε κάθε περίπτωση όμως, υπάρχουν κόμματα στη Βουλή, που θα ψηφίσουν αυτή τη διάταξη και δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
ΠΗΓΗ: http://albanians.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: