17 Μαρτίου 2015

Ο σχηματισμός του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία


Μάρτιος 17, 2015.

Σύμφωνα με βουλγαρικό δημοσίευμα, το ΝΑΤΟ εγκαθίσταται στη Βουλγαρία με διοικητικό  και επιχειρησιακό κέντρο στη Σόφια και  επικοινωνιακό  κέντρο στην περιοχή της Βάρνας.


Στην κύρια έδρα, στη Σόφια, προγραμματίζεται υπαλληλικό προσωπικό 40 ατόμων. Οι μισοί υπάλληλοι θα είναι Βούλγαροι και οι άλλοι από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Σχετικές πληροφορίες έδωσε  ο αρχηγός  του Γενικού Επιτελείου, ναύαρχος Ρούμεν Νικόλοφ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Διευκρίνισε ότι  η κύρια έδρα θα βρίσκεται στη Σόφια, ενώ ένα δεύτερο κέντρο που θα είναι εξοπλισμένο με συστήματα επικοινωνιών, θα επανδρωθεί αρχικά από εξειδικευμένα άτομα που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών, που υπηρετούσαν στη διοίκηση του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Ένα τρίτο κέντρο, που θα έχει ως αποστολή την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, θα εγκατασταθεί στη περιοχή της Βάρνας.
Σύμφωνα με τον Νικόλοφ, η πλήρης λειτουργία των υπηρεσιών της Συμμαχίας θα αρχίσει κατά το επόμενο έτος.

Ο αναπληρωτής ανώτατος διοικητής της Συμμαχικής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, στρατηγός Sir AdrianBradshaw, είπε ότι  Κέντρο του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία θα διενεργεί μια σειρά λειτουργιών, οι οποίες θα είναι σε συντονισμό για ασκήσεις και εκπαιδεύσεις με άλλες χώρες της Συμμαχίας.

«Θέλω να τονίσω ότι αυτό κέντρο δεν είναι σχηματισμός μάχης, αλλά ένας λειτουργικός σχηματισμός», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το βουλγαρικό Ακτουάλνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: