23 Φεβρουαρίου 2015

Kλειστό δείπνο επενδυτών στο Μανχάταν για την Ελλάδα


Kλειστό δείπνο επενδυτών στο Μανχάταν για την Ελλάδα

Το δείπνο ήταν «κλειστό», έγινε σε μια από τις πιο γνωστές λέσχες του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. 

Το διοργάνωσε ο διεθνής επενδυτής Στέλιος Ζαβός και συμμετείχαν 45 διακεκριμένοι παράγοντες της διεθνούς πολιτικής σκηνής, οι πρόεδροι των κορυφαίων επενδυτικών οίκων της Γουόλ Στριτ, καθώς και οικονομολόγοι παγκοσμίου κύρους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης για την πορεία των επενδύσεων και των παγκοσμίων κεφαλαιαγορών βρέθηκε η παρατεινόμενη κρίση της ευρωζώνης και ιδιαίτερα η ευάλωτη θέση της Ελλάδας, με τους διεθνείς τραπεζίτες να αναλύουν τους σχετικούς κινδύνους. Βαρύνουσα, για την πορεία της παγκόσμιας

οικονομίας, ήταν η γνώμη του φημισμένου κεντρικού τραπεζίτη Paul Volcker (πρώην πρόεδρου της Fed των ΗΠΑ και προέδρου των οικονομικών συμβούλων του προέδρου Ομπάμα).

Για την αβέβαιη πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας μίλησαν οι μεγαλοεπενδυτές Wilbur Rοss (μέτοχος της Eurobank και της Τράπεζας Κύπρου) και John Paulson (μέτοχος της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς), ο George Soros, o διεθνής τραπεζίτης Jacob Frenkel (πρόεδρος της JP Morgan International), ο Leon Black (ιδιοκτήτης της Apollo Fund), o Byron Wien (αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της επενδυτικής εταιρείας Blackstone).

Πηγή: Εφ. Καθημερινή,
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: