29 Οκτωβρίου 2014

Σκόπια: Δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά του κυβερνητικού κτηρίου


Οκτώβριος 29, 2014.

Σκόπια.

 Το κυβερνητικό κτήριο βομβαρδίστηκε στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων, του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM.


Οι δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν χθες το βράδυ περίπου στις 11 η ώρα. Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, η σλαβική τηλεόραση Alpha, αναφέρει ότι  δεν υπήρξαν θύματα. Πληροφορίες ακόμη δεν δημοσιοποιήθηκαν για υλικές ζημιές.

Επιπρόσθετα, το ιδιωτικό πρακτορείο Makfax, ανέφερε ότι η επίθεση έγινε μετά τις 10 το

βράδυ τοπική ώρα, επιβεβαιώνοντας  ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο κυβερνητικό κτήριο. Μετά από αρκετές ώρες οι υπηρεσία ασφαλείας εντόπισε δύο πυραύλους. Είχαν σφηνωθεί στην πρόσοψη του κτηρίου. Ένας στην ανατολική πλευρά και ένας κοντά στη στέγη. 

Ωστόσο, η σλαβική τηλεόραση Νόβα, ανέφερε ότι  δεν έγινε γνωστό, ή ακόμη, δεν αναφέρθηκε το είδος των πυραύλων ή βλημάτων,  που εκτοξεύθηκαν κατά του κυβερνητικού μεγάρου. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, Ίβο Κοτέβσκι.

Ο Κοτέβσκι ανέφερε ότι δεν είχε πληροφορίες από πού εκτοξεύθηκαν οι δύο πύραυλοι, η έρευνα είναι σε εξέλιξη και αναμένεται αργότερα να  δημοσιευθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Αντίθετα η ηλεκτρονική πύλη MKD, σημειώνει ότι  δεν εκτοξεύθηκαν πύραυλοι στο κυβερνητικό μέγαρο, αλλά σφαίρες μεγάλου διαμετρήματος.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Το ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι  το μέγαρο έγινε στόχος τρομοκρατών που πυροβόλησαν ή εκτόξευσαν πυραύλους από το φρούριο των Σκοπίων ή πέρα αυτού από τον ποταμό Αξιό όπου βρίσκεται συνοικία με αλβανικό πληθυσμό.

Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση.
Αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση που γίνεται στόχος το κυβερνητικό κτήριο των Σκοπίων.

Το 2007 εκτοξεύθηκαν κατά του κτηρίου δύο χειροβομβίδες. Το περιστατικό συνέβη στις 6 Αυγούστου του 2007. Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε περιγράψει το συμβάν ως τρομοκρατική πράξη με στόχο την κυβέρνηση.

"Фокус"

Δεν υπάρχουν σχόλια: