27 Μαΐου 2014

Ινδία: Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος


Ινδία: Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Στα 26 άτομα αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από το χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Βόρεια Ινδία.
Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στη χώρα από την φονική σύγκρουση του επιβατικού συρμού Gorakhdham Express με σταθμευμένο εμπορευματικό συρμό, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν τουλάχιστον έξι βαγόνια.
Το δυστύχημα συνέβη το πρωί χθες Δευτέρα στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές. Οι αρχές έκαναν επίσης λόγο για 105 τραυματίες, η κατάσταση αρκετών εκ των οποίων κρίνεται σοβαρή.
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωποι, ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν μικρότερος, 26.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, που ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά του χθες, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και ανακοίνωσε αποζημιώσεις που ανέρχονται σε 200.000 ρουπίες (2.485 ευρώ) για τις οικογένειες των νεκρών και 50.000 ρουπίες για τους σοβαρά τραυματίες.
Οι ινδικοί σιδηρόδρομοι, που μεταφέρουν περίπου 20 εκ. επιβάτες καθημερινά, έχουν κακό ιστορικό από πλευράς ασφαλείας. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν όταν πολλά βαγόνια ενός συρμού εκτροχιάστηκαν κοντά στην πόλη Μουμπάι.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: