19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ: Στην Αθήνα ο Ολάντ για δουλειές


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013, 08:45


Η οικονομία, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει για οκτώ ώρες.

Στις 11.15 έφθασε στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ήδη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκονται οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Αβραμόπουλος.







Ο κ. Ολάντ έφθασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 11.25 προερχόμενος από το Νέο Δελχί και συνοδεύεται από υπουργούς και ομάδα επιχειρηματιών. Το επίσημο πρόγραμμα προβλέπει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, επίσημο γεύμα όπου θα παρακαθήσουν και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και στη συνέχεια συμμετοχή της γαλλικής αποστολής σε επιχειρηματικό φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Χίλτον».



Με δεδομένο ότι ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στον αντίποδα της Άνγκελα Μέρκελ, ως προς τις οικονομικές εξελίξεις εντός της Ευρωζώνης, η επίσκεψή του στην Αθήνα αυτήν τη στιγμή και λίγο πριν από την επανεμφάνιση της τρόικας στην ελληνική πρωτεύουσα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Ο κ. Ολάντ, όπως έχει δηλώσει, θα εκφράσει το άμεσο ενδιαφέρον της Γαλλίας για επενδύσεις στην Ελλάδα και αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση προς τους Γάλλους επιχειρηματίες για συμμετοχή στην ελληνική προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας. Η ελληνική πλευρά, αναθαρρημένη από την προοπτική των δημοσιονομικών πραγμάτων της χώρας που δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα ήδη από την αρχή του έτους, αναμένεται να θέσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το ζήτημα του περαιτέρω «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, μετά βεβαίως τις εκλογές στη Γερμανία, που θα διεξαχθούν στα τέλη του επόμενου Σεπτεμβρίου.

Είναι προφανές, επίσης, πως η Αθήνα θα θέσει και το ζήτημα των διαπιστωμένων λαθών στο οποίο υπέπεσαν οι συντάκτες των μνημονίων, έτσι ώστε να αποσπάσει κάποια θετική παραδοχή των λαθών αυτών από τη γαλλική πλευρά. Η ουσία της επίσκεψης αυτής και πέρα από το συναισθηματικό σύνθημα «Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία» αφορά στη δυναμική συμμετοχή της Γαλλίας σε επενδυτικά σχέδια σε διάφορους τομείς-κλειδιά της ελληνικής οικονομίας.



Ο Φρανσουά Ολάντ έρχεται στην Αθήνα την ώρα που και η γαλλική οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Είναι προφανές πως ο Γάλλος πρόεδρος επιθυμεί τη συστηματική συγκρότηση ενός μετώπου του ευρωπαϊκού Νότου σε συνεργασία και με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανάπτυξης, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του έναντι του Βερολίνου.

Αυτά συμβαίνουν σε μία στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ ενισχύει την εικόνα της «σιδηράς κυρίας», εικόνα η οποία -όπως φαίνεται- γίνεται όλο και περισσότερο αποδεκτή από τους Γερμανούς ψηφοφόρους. Η Γερμανία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και τίποτα δεν φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί το Βερολίνο έναντι των οικονομικών εταίρων του, τουλάχιστον έως τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο Γάλλος πρόεδρος έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 11.25, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή.

Στις 12.00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας όπου θα παρευρεθούν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Φώτη Κουβέλη.

Στις 15.00 ο Φρ. Ολάντ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 15.35 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στη γαλλική πρεσβεία.

Στις 16.00 ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο Αντ. Σαμαράς θα συναντήσουν εκπροσώπους της ελληνικής και γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας στο ξενοδοχείο «Hilton».

Ο Φρανσουά Ολάντ θα αναχωρήσει από την Αθήνα το βράδυ της Τρίτης.

Στο τραπέζι των κυβερνητικών εταίρων ο Ολάντ
Πρόσκληση έλαβαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από τον Αντώνη Σαμαρά να παρακαθήσουν στο σημερινό γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο Μαξίμου.



«Aστακός» το κέντρο της Αθήνας για την επίσκεψη Ολάντ


Εν αναμονή της άφιξης του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, το κέντρο της Αθήνας έχει αποκλειστεί, με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός για την επίσκεψή του στο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο.

Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού και οι γύρω δρόμοι είναι αποκλεισμένοι.











Έξω από το «Χίλτον», το οποίο θα επισκεφθεί ο κ. Ολάντ, έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προειδοποιούν για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.





Πιο συγκεκριμένα, λόγω της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου προέδρου, από τις 11.30 έως τις 19.00 θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με διακοπές της κυκλοφορίας σε οδικούς άξονες και εκτροπές αυτής σε άλλους, καθώς και απαγορεύσεις της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, κατά περίπτωση και ανάλογα με το πρόγραμμα των επισκέψεων.

 

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013, 11:32

Δεν υπάρχουν σχόλια: