2 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση του Έπαρχου Φοινίκης Σωκράτη Σπύρου στο Δελτίο Τύπου του Μέγκα


Καλησπέρα ,καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους
Μια παροιμία λέει: «Φωνάζει ο κλεπτής για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» .
Γνωστή η τακτική του αρθρογράφου πες- πες γιατί κάτι θα μείνει .
Αυτή τη φορά «αγαπητέ» αρθρογράφε να είσαι σίγουρος δεν θα μείνει τίποτα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
1.Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην περιοχή
Είναι αλήθεια ότι η οικονομική κατάσταση στην επαρχία είναι δύσκολη γιατί βρήκαμε μια επαρχία με 77 εκατομμύρια λεκ χρέος και κατορθώσαμε μέσα σε ένα χρόνο να ξεχρεώσουμε ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους περίπου 52εκατομυρια στην CEZ (στην αλβανική ΔΕΗ) και πολλά αλλά τιμολόγια απλήρωτα της προηγούμενης τοπικής αρχής.
Σήμερα οι λογαριασμοί της επαρχίας στις τράπεζες είναι κλειστοί για το λόγω ότι η επαρχία έχει χρέος 11 εκατομμύρια λεκ στην εταιρία ύδρευσης από το 2007.
Οι υπάλληλοι της επαρχίας όλο αυτό το χρόνο δούλεψαν σκληρά και τα αποτελέσματα είναι γεγονός .
2.Τιμορηθηκαν κάτοικοι
Ξέχνα ο αρθρογράφος ότι οι κάτοικοι αυτή τιμωρήθηκαν τον Ιούλιο 2011 που ακόμα στην εξουσία ήταν ο ίδιος και τα έργο στο Βρυώνη έχει ξεκινήσει προεκλογικά.
3. Επαρχιακό συμβούλιο
Οι αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο λαμβάνονται με πολυψήφια και γράφονται σε πρωτόκολλο που υπογραφούν οι σύμβουλοι συμπεριλαμβάνοντας και τους συμβούλους του ΜΕΓΑ.
4.Προυπολλογησμος
Αν κάποιος δεν γνωρίζει οικονομικά καλύτερα είναι να μην γραφεί γιατί εκτίθεται.
Στα 28.250.000 λεκ. είναι και η χρηματοδότηση της Αλβανικής Κυβέρνησης για το σχολείου στον Αγ Γιάννη ύψους 105 εκατομμύρια, 20 εκατομμύρια για το δρόμο στο Βρωμερό και 52 εκατομμύρια προηγούμενα χρέη. Δηλαδή 177 εκατομμύρια είναι εκτός προϋπολογισμού και η επαρχία έχει ξοδέψει για μισθούς, λειτουργικά έξοδα, και μικρό επενδύσεις 104 εκατομμύρια και όλα αυτά χάρη στο νοικοκύρεμα της επαρχίας.
Όσο για τους δυο αντιπρόεδρους εκτίθεστε ξανά γιατί δεν έχουν μισθό 700χιλαδες αλλά ο μισθός τους είναι 600χιλαδες λεκ όπως όλοι οι εργαζόμενη.
Όσο για τη διαφάνεια γνωρίζουν καλυτέρα οι πολίτες

Σωκράτης Σπύρος έπαρχος Φοινίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: