25 Ιουλίου 2012

Ο "δικός μας άνθρωπος" σε νευραλγική θέση για τη μειονότητα...


Να και μια ευχάριστη είδηση ελληνικού ενδιαφέροντος από τις Βρυξέλλες... Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης θα αναλάβει τα καθήκοντα του ειδικού απεσταλμένου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διορισμός του Στ. Λαμπρινίδη σε αυτή τη σημαντική θέση -η οποία δημιουργήθηκε πρόσφατα- έγινε με απόφαση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας Κάθριν Αστον, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σήμερα.
Ο κ. Λαμπρινίδης ως υπουργός εξωτερικών είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της Ελληνικής Μειονότητας και στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις γενικότερα. Μάλιστα οι δηλώσεις του για  ανθρώπινα δικαιώματα και παιδεία στην ΕΜΜ αλλά κυρίως η επιμονή του για την το θαλάσσιο σύνορο Ελλάδας-Αλβανίας, έκαναν τις δηλώσεις του τωρινού υπουργού εξωτερικών κ. Αβραμόπουλου να μοιάζουν με οπισθοχώρηση.

Μπορεί ο τίτλος του "δικού μας ανθρώπου" που του προδώσαμε να είναι πέρα για πέρα υπερβολικός, ωστόσο θα "πάθουν την πλάκα" τους οι Αλβανοί, όταν ο μέχρι πρότινος "αντίπαλος" συνομιλητής της Αλβανίας, θα τους κάνει υποδείξεις περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ως απεσταλμένος της Ε.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: