26 Απριλίου 2012

Εχινάκεια

εχινάκεια
εχινάκεια
Η Εχινάκεια είναι ένα λουλούδι – φυτό που παράγεται στις ΗΠΑ και επειδή είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες, σάκχαρα, μέταλλα, καθώς και σε άλλα συστατικά, λειτουργεί ως αντιβιοτικό της φύσης διότι χάρη στα πολύτιμα συστατικά του ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα για την αντιμετώπιση των ιώσεων και χρησιμοποιείται ως αντίδοτο για τσιμπήματα ή δαγκώματα δηλητηριωδών εντόμων και φιδιών, και για πρόσκαιρές ή παρατεταμένες αιματολογικές, κολπικές και βακτηριακές μολύνσεις.
Όσον αφορά αυτούς που ενδιαφέρονται να το καλλιεργήσουν την Εχινάκεια ως βότανο και να κάνουν χρήση της ρίζας της, πρέπει να επισημανθεί ότι θα πρέπει να περιμένουν 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της ρίζας και να γίνει η συγκομιδή.

Η Εχινάκεια κυκλοφορεί στην αγορά ως συμπλήρωμα διατροφής σε αλοιφές, κάψουλες και χάπια. Ακόμη η λήψη της Εχινάκειας θα πρέπει να γίνεται απαραίτητα με συμβουλή φαρμακοποιού ή γιατρού και τονίζεται ότι οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί επιβάλλεται να αποτρέπουν τη χρήση σκευασμάτων που περιέχουν Εχινάκεια στους αλλεργικούς, σε άτομα που πάσχουν από ασθένειες όπως ο λύκος και η πολλαπλή σκλήρυνση,  και σε εγκύους γυναίκες. Πάντως η Εχινάκεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από παιδιά όταν έχουν αρρωστήσει  μονάχα όμως με συνταγή του παιδίατρου.
ΠΗΓΗ:  ecotimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: