2 Φεβρουαρίου 2012

Βεβηλώνουν τζαμί - Αντίποινα Σκοπιανών για τις καμένες εκκλησίες


Υβριστικά συνθήματα κατά των Αλβανών αντίκρισαν σήμερα οι κάτοικοι της πόλης του Μοναστηρίου στην ΠΓΔΜ. Στην κεντρική είσοδο του τζαμιού Isak Xhamia είχε γραφτεί με κόκκινο χρώμα "Θάνατος στου Αλβανούς" ενώ σταυροί είχαν ζωγραφιστεί και περιμετρικά του κτηρίου. Ο Μουφτής της περιοχής δεν έκανε δηλώσεις, ενώ ενημέρωσε τις αρχές για την ανεύρεση των δραστών.
Το τζαμί που χρονολογείται από το 1506, έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις μετά την έναρξη της σύρραξης Αλβανών - Σκοπιανών το 2001.
Έκρυθμο είναι το κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στις δύο κοινότητες μετά τους πυρπολισμούς δύο ορθόδοξων εκκλησιών στην πόλη του Τετόβου αλλά και της Στρουγκα, στην τελευταία μάλιστα διαδηλωτές εμπόδισαν την πυροσβεστική να προσεγγίσει την εκκλησία που φλεγόταν.
Σύμφωνα με το αλβανόφωνο πρακτορείο ΙΝΑ των Σκοπίων, η νεολαία των Σκοπιανών της Στρούγκας έχει οργανώσει για αύριο πορεία διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Πόλης. Ανάλογη διαμαρτυρία έκαναν και οι Αλβανοί μετά την προσβλητική, κατά τους ίδιους, χρήση του ιερού Κορανίου στα καρναβάλια των Σκοπιανών.
ΠΗΓΗ:  Βορειοηπειρωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: