9 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΕΙΡΟΣ: Εκδηλώσεις για την προστασία του οικοσυστήματος του Καλαμά

Εκδηλώσεις  με τίτλο RIVER ACTION KALAMAS  2012  πρότεινε να πραγματοποιηθούν στους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας η Οικολογική Οργάνωση Εναλλακτικής Δράσης και Ποιότητας Ζωής.  
Για το σκοπό αυτό  έγινε  ευρεία σύσκεψη το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο Ζίτσας, στην Ελεούσα με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τους δύο δήμους και εκπροσώπων φορέων. Όπως τονίστηκε οι εκδηλώσεις   αποβλέπουν στη στήριξη των προσπαθειών για προστασία του ποταμού και του φυσικού οικοσυστήματος της περιοχής του  Γορμού και του Καλαμά και στην ήπια ανάπτυξη της περιοχής του Πωγωνίου και της Ζίτσας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών έχει συμφωνήσει και το Υπουργείο Περιβάλλοντος θέτοντας τες υπό την αιγίδα του, ενώ την προσπάθεια στηρίζουν οι Ομοσπονδίες Καλαμά και Πωγωνίου. Ο  Πρόεδρος της Εναλλακτικής Δράσης κ. Μάκης Σταύρου έκανε εισήγηση για το σκεπτικό των εκδηλώσεων RIVER ACTION KALAMAS  2012, ενώ    προτείνονται να γίνουν οι εξής:   
• Στα τέλη Μαρτίου, ημερίδα με θέμα Τοπική Παραγωγή και Τοπική Επιχειρηματικότητα.
• Στα τέλη Μαΐου,  ημερίδα με θέμα «Η προστασία του φυσικού οικοσυστήματος Γορμού και Καλαμά και η αξιοποίηση του για αθλήματα στη φύση».
• Στα τέλη Ιουνίου, ημερίδα με θέμα «Ιστορία και πολιτισμός στο Πωγώνι και τη Ζίτσα».
• Μέσα στον Αύγουστο, τετραήμερο εκδηλώσεων με συναυλίες, κάμπινγκ, ξεναγήσεις, σπορ στη φύση, εκθέσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας, προβολή και διάθεση τοπικών προϊόντων κ.τ.λ.
Το τετραήμερο αυτό θα προβληθεί από τα ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας, ώστε να πάρουν οι εκδηλώσεις πανελλήνιο χαρακτήρα και να τονωθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής.Οι Δήμαρχοι Ζίτσας Δ. Ρογκότης και Πωγωνίου Κ. Καψάλης, δήλωσαν ότι    συμφωνούν  με το πνεύμα και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, με τον δεύτερο να προτείνει και τη δημιουργία ενός «αειφόρου αγροκτήματος» στο οποίο θα υλοποιούνται πιλοτικά προγράμματα.



ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: