19 Ιανουαρίου 2012

Τίρανα: Συνελήφθη ο "μεσίτης" των πλαστών εγγράφων προς την Ελληνική Πρεσβεία

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία "ο Μεσίτης", συνελήφθη 54χρονος Αλβανός πολίτης Avdi Majtares ο οποίος φέρεται να έφτιαχνε πλαστά έγγραφα για την λήψη βίζας εργασίας από την Ελληνική Πρεσβεία των Τιράνων. Η σύλληψη έγινε μετά από υπόνοιες που υπήρχαν ως προς το πρόσωπό του, για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, ενώ διέθετε στην "αγορά" και πλαστά έγραφα για έκδοση βίζας αλλά και οικογενειακής ένωσης, έναντι αδράς αμοιβής από την Ελληνική Πρεσβεία, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο από τα Αλβανικά μέσα αν είχε συνεργούς και εντός αυτής. (Όχι τυχαία βέβαια τον χαρακτηρίζουν ως "μεσάζοντα-μεσίτη"του παραεμπορίου βίζας.)
"Κατά την επ 'αυτοφώρω σύλληψή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία 6 κούτες τσιγάρων από διαφορετικές μάρκες αλλά και αρκετά έγγραφα πολιτών, προετοιμασμένα για να υποβληθούν για αίτηση θεωρήσεις βίζας εργασίας και οικογενειακής επανένωση στην Ελληνική Πρεσβεία. Έγγραφα, όπως έντυπα αίτησης, ιατρικά έγγραφα, στα αλβανικά και στα ελληνικά, βεβαιώσεις από πολλούς δήμους της Αλβανίας βεβαιώσεις ποινικού μητρώου, προσωπικά πιστοποιητικά αλλά και οικογενειακής κατάστασης, - αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας των Τιράνων. 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο διαμέρισμά του, βρέθηκαν άλλα 1500 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων, τα οποία εξίσου κατασχέθηκαν. 
ΠΗΓΗ:  Βορειοηπειρωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: