6 Ιανουαρίου 2012

Βόρειος Ήπειρος :Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια σε όλες τις πόλεις

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Κορυτσά η μέρα των Θεοφανίων. Στην πόλη της Κορυτσάς είναι τεράστια γιορτή και γιορτάζεται από όλους. Η δοξολογία για τον αγιασμό των υδάτων πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό ναό της Πόλης προϊσταμένου του μητροπολίτη Κορυτσάς Ιωάννη.. Στη συνέχεια, με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο συντριβάνι που βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό. Πολλοί νέοι εισήλθαν στο κρύο νερό για να πιάσουν το σταυρό, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνανε μέχρι και μείον 5 βαθμούς Κελσίου. 
Με μεγάλη ευλάβεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Αγιασμός των υδάτων στην πόλη  του Ιονίου, στους Αγίους Σαράντα. 
Το παρόν προκειμένου να γιορτάσουν την ημέρα των Θεοφανίων έδωσε μετά τη Θεία λειτουργία που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, αρκετός κόσμος, όπου αρκετοί νεαροί παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στη πόλη, βούτηξαν για να διεκδικήσουν τον ιερό σταυρό τον οποίο έριξε στα νερά ο Μητροπολίτης Αργυρόκαστρου, ο οποίος ευχήθηκε στους παρευρισκομένους χρόνια πολλά με υγεία και το Άγιο Πνεύμα να φέρει Φώτιση σε όλους.
Αγιασμός των Υδάτων πραγματοποιήθηκε και στην Κακομιά.
Και στο Αργυρόκαστρο με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων  στα νερά του ποταμού Δρίνου.
Στα κρύα νερά του ποταμού το σταυρό έπιασε ο 48-ος Arben Kashau.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: