9 Ιανουαρίου 2012

Τουρκία: Οι 36 Κούρδοι στο Ουλούντερε σκοτώθηκαν από το ‘Predator’


Ιανουάριος 9, 2012.

Οι βομβαρδισμοί οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 36 Κούρδων χωρικών,  στο χωριό Ουλούντερέ, γράφει η τουρκική εφημερίδα ‘Aydınlık’ ,  προέρχονταν  από τον οπλισμό του μη επανδρωμένου αεροσκάφους (Predator) που διενεργούσε έρευνα  πάνω από τα τουρκο-ιρακινά σύνορα.


Σε λανθασμένο χειρισμό, τελικά, οφείλεται  ο θάνατος των αθώων πολιτών του μικρού συνοριακού χωριού.

Η ρίψη πυραύλων έγινε 16 με 18 λεπτά, πριν απογειωθούν από τη βάση Ινσιρλίκ τα τουρκικά μαχητικά F-16,  για να έρθουν στην περιοχή,  όπου «αναγνωρίστηκαν τρομοκράτες» , όπως ‘πληροφόρησε’ το μη επανδρωμένο αεροσκάφος τη βάση, αναφερόμενο στο χωριό Ουλούντερε των  ιρακινών συνόρων.

Σύμφωνα με την αρχική επίσημη πληροφόρηση, η ρίψη πυραύλων είχε γίνει από τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, κατόπιν λανθασμένων πληροφοριών.

Με την πρόοδο, όμως, της έρευνας διαπιστώθηκε, οι πύραυλοι του UAV ήταν  αυτοί που σκότωσαν τους αθώους χωρικούς και όχι οι τουρκικοί πύραυλοι  των F-16, που ρίφθηκαν λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή.

Η αποκαλυπτική αυτή διευκρίνιση έγινε από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό  Φικρέτ Βιλά, στις 5 Ιανουαρίου, σε έναν ιδιωτικό σταθμό, αναφέροντας μάλιστα ότι στη βάση Ινσιρλίκ σταθμεύουν τέσσερα τέτοια  αμερικανικά μη επανδρωμένα  αεροσκάφη, τα οποία έχουν αρχίσει την ‘αντιτρομοκρατική υπηρεσία’ από τις 23 Νοεμβρίου του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: