11 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ; Παιδεραστής με την ανοχή των Αρχών



Παγώνει προσωρινά το ανακριτικό έργο ώστε να προστατευτούν τα 39 ανήλικα και οι οικογένειες τους που έπεσαν θύματα του «αρρωστημένου μυαλού» του 47χρονου παιδεραστή, σε μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Την ώρα που το ανθρωπόμορφο «τέρας» ασελγούσε σε ανήλικους μαθητές του, οι Αρχές εδώ και πάρα πολύ καιρό και συγκεκριμένα πριν από 14 μήνες έλαβαν την πρώτη καταγγελία για την αρρωστημένη δράση του, αλλά τον άφησαν να αλωνίζει, παρά τις έξι μαρτυρικές καταθέσεις, δύο παιδιών και τεσσάρων γονέων. Τελικά, τα αντανακλαστικά των Αρχών ενεργοποιήθηκαν μετά την εμφάνιση ενός σοκαριστικού DVD το περιεχόμενο του οποίου δεν επέτρεπε σε κανέναν να αμφιβάλει για τη δράση του κτήνους.

Μία περίπου εβδομάδα μετά τη σύλληψη του 47χρονου προπονητή, Νίκου Σειραγάκη και τις αποκαλύψεις για τη φρικιαστική του δράση σε βάρος ανήλικων, το Ρέθυμνο εξακολουθεί να ζει σε μία πρωτόγνωρη πραγματικότητα.

Βασικό χαρακτηριστικό – εκτός από το συγκλονισμό που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις – είναι η διασπορά δεκάδων φημών, που έχουν να κάνουν κυρίως με την πιθανή εμπλοκή κάποιων στην υπόθεση, ως προς το εάν γνώριζαν ή εάν συνέβαλαν στη χρονική καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αστυνομικής έρευνας και επιχείρησης.
Η πρώτη καταγγελία
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου δέχθηκε μία επώνυμη καταγγελία στις αρχές του Οκτωβρίου του 2010 που αναφερόταν στη δράση του Νίκου Σειραγάκη.

Ενάμιση μήνα αργότερα, είχε στα χέρια της έξι μαρτυρικές καταθέσεις, δύο παιδιών και τεσσάρων γονέων, στις οποίες ο ένας τουλάχιστον ανήλικος ανέφερε αναλυτικά τη δράση του Σειραγάκη και μάλιστα, κατά πληροφορίες, προανήγγειλε και νέα συνάντηση εντός των επόμενων ημερών.

Ενώ οι αξιωματικοί της ασφάλειας διαβίβασαν δύο φορές την δικογραφία – με τα στοιχεία που είχαν συλλέξει– στην Εισαγγελία Ρεθύμνου, η δικογραφία επέστρεψε πίσω με εντολή για συμπληρώσεις, παρότι η ασέλγεια επιβεβαιωνόταν από τις μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες σε περιπτώσεις ασέλγειας – όπως λένε νομικοί κύκλοι – είναι υπεραρκετές για την άσκηση δίωξης και τη σύλληψη του δράστη.

Ωστόσο, το μεγάλο ερωτηματικό είναι γιατί – εάν αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν – καθυστέρησε από την Εισαγγελία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα η εντολή για άμεσες ενέργειες από την Αστυνομία και για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη, παρότι η Ασφάλεια είχε διαβιβάσει τα στοιχεία; Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου με εισαγγελική εντολή έγινε μόλις στα τέλη του καλοκαιριού, ανοίγοντας έτσι πλέον το δρόμο στις αστυνομικές αρχές για τη σύλληψή του.

H απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

Σε αυτές τις φήμες περί προσωπικής του εμπλοκής στην υπόθεση και της συμβολής του στην καθυστέρηση σύλληψης του Σειραγάκη, απάντησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τους δημοσιογράφους. Ο κ. Όθωνας θέλησε να δώσει κατηγορηματική απάντηση, αποδίδοντας τη φημολογία σε «αρρωστημένα μυαλά», λέγοντας πως και «εκτός από τη βλακεία, και η αθλιότητα αποδεικνύεται ανίκητη». Παράλληλα, κάλεσε όσους μπορούν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη πτυχών της υπόθεσης να το κάνουν με στοιχεία, λέγοντας πως είναι «υποχρέωση τους», καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα είναι συνυπεύθυνοι.

Αναλυτικά, ο κ. Όθωνας σημείωσε: «Συνέστησα από την πρώτη στιγμή αποκάλυψης αυτής της υπόθεσης διακριτικότητα και αυτοσυγκράτηση. Γιατί μόνο έτσι η κοινωνία μας θα επουλώσει τις πληγές της, διαφορετικά μεγάλα και υγιή κομμάτια της μπορούν να καταδικαστούν σε πολύχρονο μαρασμό. Επειδή αυτή η επιλογή για μένα ήταν και παραμένει μονόδρομος δεν πρόκειται να τροφοδοτήσω ή ούτε καν να ανεχτώ το τέρας της κακοήθειας, των ψίθυρων, των φημών και του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Το τέρας με το προσωπείο του προπονητή
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δράση του Ν. Σειρηγάκη δεν περιοριζόταν στο χώρο του σχολείο, καθώς ο κυνικά αμετανόητος παιδεραστής ορέγονταν τους εφήβους της ομάδας μπάσκετ ΑΓΟΡ στην οποία ήταν επί 10 χρόνια προπονητής. Εκμεταλλευόμενος το κύρος της οικογένειας της συζύγου του, γόνος επιχειρηματικής οικογένειας, δρούσε ανενόχλητος, ως άτομο υπεράνω πάσης υποψίας.

«Ντροπή σου»
Η γυναίκα του Νίκου Σειραγάκη, μετά από μια ολόκληρη ζωή στην Κρήτη, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να φύγει μακριά με τα δύο της παιδιά, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν και να μην στιγματιστούν.

«Κοίταξέ με στα μάτια και πες μου, αλήτη: ακούμπησες τα παιδιά μας;» «Ντροπή σου». Αυτές τις φράσεις μπόρεσε να αρθρώσει η σύζυγος του 47χρονου παιδεραστή – εκπαιδευτικού, όταν τον αντίκρισε στις φυλακές.

Λίγες ώρες μετά την σύλληψη του συζύγου της μέσα από την ίδια τους την κρεβατοκάμαρα, η γυναίκα έφτασε στα κρατητήρια του Ρεθύμνου και τον συνάντησε για τελευταία φορά, με ένα μόνο ερώτημα «γιατί;».
Γραμμή στήριξης για οικογένειες και παιδιά
Από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή θα λειτουργεί γραμμή στήριξης όσων κρίνουν ότι θέλουν να ζητήσουν τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, με αφορμή την έκτακτη «δοκιμασία» που βιώνει η πόλη τις τελευταίες ημέρες.

Έτσι, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που επιχειρεί ο Δήμος Ρεθύμνης και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης για την αποτελεσματική, επιστημονική και ανθρώπινη διαχείριση της πρωτοφανούς κρίσης από την οποία δοκιμάζεται η ρεθυμνιώτικη κοινωνία, ανακοινώθηκε ότι όσοι συμπολίτες κρίνουν ότι χρειάζονται επιστημονική βοήθεια και υποστήριξη στην αντιμετώπιση του προβλήματός τους, ότι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ: 28310 20799 καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή (ειδικά για κάθε Τετάρτη η υπηρεσία θα είναι στη διάθεση τους μέχρι τις 8 το βράδυ).

Στο συγκεκριμένο τηλέφωνο απαντούν εξειδικευμένοι ψυχολόγοι οι οποίοι, με σεβασμό και εχεμύθεια, θα δίνουν τις δέουσες κατευθύνσεις και οδηγίες ώστε όλοι μαζί, με γνώση, δύναμη, αξιοπρέπεια, ευαισθησία και ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που μας αφορά όλους.
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011, 11:13
ΠΗΓΗ:  Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: