22 Δεκεμβρίου 2011

Εξαρθρώθηκε ΝΕΑ σπείρα ληστών με Καλάσνικοφ - άπαντες πολίτες Αλβανίας

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

 
Εξαρθρώθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη εγκληματική ομάδα που το τελευταίο τρίμηνο διέπραττε ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερα στα Βόρεια προάστια της Αττικής.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε δυο διαμερίσματα στη
Νέα Χαλκηδόνα και στα Σεπόλια, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ενώ αναζητούνται τρεις επιπλέον συνεργοί τους.

Ύστερα από Διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι
φωτογραφίες των τριών συλληφθέντων καθώς και ενός ακόμη αναζητούμενου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της έρευνας και η τυχόν αναγνώρισή τους από άλλα θύματα.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διαθέτοντας βαρύ οπλισμό (kalashnikov, πιστόλια και χειροβομβίδες) και φορώντας κουκούλες τύπου full face, μετέβαιναν βραδινές σε διανυκτερεύοντα πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα και με την απειλή βίας με τη χρήση όπλων, αφαιρούσαν από τους υπαλλήλους όλες τις εισπράξεις.


Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο, 17 ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και 7 ένοπλες ληστείες σε περίπτερα στα Βόρεια προάστια.


Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας για τη μετακίνηση τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα ή, σε κάποιες περιπτώσεις, νόμιμα στα οποία κάλυπταν προσωρινά τις πινακίδες κυκλοφορίας.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για τους:


NDOCI ον. MARJAN του DEDE και της LULE, γεν. 1988 στην Αλβανία.
PUSI ον. KRISARD του NIKOL και της ZOJ, γεν. 1992 στην Αλβανία.
ULNDREAJ ον. EDUARD του GJINA και της LEN, γεν. 1982 στην Αλβανία.
PUSI ον. PELLUMB του NIKOL και της ZOJ, γεν. 1985 στην Αλβανία


Μετά από έρευνα που έγινε στα διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


Ένα kalashnikov με γεμιστήρα με 24 φυσίγγια.
Ένα πιστόλι Baikal με γεμιστήρα πλήρη φυσιγγίων.
Ένα πιστόλι κρότου.
Μία αμυντική χειροβομβίδα.
Πενήντα τέσσερα φυσίγγια kalashnikov.
Δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης.
Δύο κουκούλες full face.
Τέσσερις φορητοί Η/Υ.
Δύο ζυγαριές ακριβείας.
Χρηματικό ποσό 600 ευρώ.


Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα, εκ των οποίων δύο κλεμμένα.


Η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για να διαπιστωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.


Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή βαρέος οπλισμού, οπλοφορία και οπλοχρησία. 

από: www.nooz.gr 
ΠΗΓΗ:  Βορειοηπειρωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: