16 Δεκεμβρίου 2011

Μπερίσα: Αν χάσω τις επόμενες εκλογές ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ!

Δεν στηρίζω Τόπι και Νάνο για την Προεδρία της Αλβανίας

 Αποφασισμένος να παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, εάν χάσει στις επόμενες εκλογές, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο κ. Μπερίσα τόνισε πως "έρχεται πάντα η ώρα που πρέπει να αποχωρήσεις και υπάρχουν άγραφοι κανόνες για μια τέτοια στιγμή σε μια δημοκρατική κοινωνία".
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, "ένας ηγέτης, ο οποίος ηγείται μιας πολιτικής δύναμης, παραιτείται, όταν χάνει στις εκλογές".
Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερίσα στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Κλαν", ο ίδιος δεν προτίθεται να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. 
από: naftemporiki.gr

Στην ίδια εκπομπή ο Μπερίσα γνωστοποίησε πως το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα ανανεώσει την θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας Μπαμίρ Τόπι, με τον οποίο έχει έρθει σε ρήξη, ενώ απέκλεισε και την υποψηφιότητα του Φατός Νάνο για την ίδια θέση. Όπως είπε, ο Νάνο προέρχεται από την αριστερά και ασυζητητί δεν θα προταθεί από το ΔΚ, το οποίο έχει μια σειρά από προσωπικότητες για την Προεδρία. 
Ερωτηθείς αν σε αυτή τη θέση μπορεί να τοποθετηθεί, η στενή συνεργάτιδά του και Πρόεδρος της Βουλής, Γιοζεφίνα Τοπάλι, ο ίδιος δεν το απέκλεισε, δηλώνοντας πως η Τοπάλι όπως και άλλα στελέχη του ΔΚ έχουν εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για την θέση αυτή.
ΠΗΓΗ:  Βορειοηπειρωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: