10 Δεκεμβρίου 2011

Απόφαση Συνταγματικού Δικαστηρίου: Το ΚΕΑΔ προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ στη σημερινή συνέντευξη τύπου
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στα Τίρανα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες. Αντικείμενο της συνέντευξης ήταν η προ ημερών ανακοίνωση της απόφασης του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, κατά την οποία ο αναγραφόμενος όρος «εθνικότητα» στα ληξιαρχεία έρχεται σε αντίθεση με το αλβανικό σύνταγμα.
Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ δήλωσε ρητά πως το ΚΕΑΔ θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς θεωρεί πως η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις. Επίσης ο κ. Ντούλες σημείωσε πως «ήταν μια απόφαση επηρεασμένη έντονα από μια ψευτο-εθνικιστική πνοή, η απόφαση αυτή  είναι ένα αυτογκόλ για τα εθνικά συμφέροντα της Αλβανίας».
Ωστόσο κατά τη συνέντευξη ο Ντούλες ρωτήθηκε και για τα όσα γράφτηκαν στον αλβανικό τύπο σχετικά με δηλώσεις της Μπακογιάννη και του δημποσιογράφου Σ. Λυγερού πως η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την υφαλοκρηπίδα επηρέστηκε από τουρκικά κέντρα. Ως προς αυτό ο Ντούλες απάντησε πως «επιθυμώ να επαναλάβω για άλλη μια φορά ακριβώς εκείνα τα στοιχεία επικίνδυνων επιρροών και μιας συστηματικής ολίσθησης  του Συνταγματικού Δικαστηρίου».
Να σημειώσουμε ακόμα πως προ ημερών ο πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου κ. Φεχμί Αμνπντίου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει καμία σχέση με τη νομιμότητα ή το νόμο, δήλωσε πως η απόφαση » ήταν από τις πιο πατριωτικές αποφάσεις, ανεξάρτητα από το γεγονός πως στη νομική ορολογία δεν μπορεί να έχει πατριωτικές αποφάσεις.» 
Με πληροφορίες από  Βορειοηπειρωτικά
Σχετικά άρθρα.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: