24 Νοεμβρίου 2011

Παραδόθηκε στην αλβανική αστυνομία ο γιος της βουλευτής Λουΐζα Παπαθανάση –Xhuvani.

Καταζητούνταν για φόνο από τις 10 Φεβρουαρίου.
Παραδόθηκε σήμερα στην Αλβανική Αστυνομία, ο Κωνσταντίνος Xhuvani γιος της Ελληνικής καταγωγής βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας Λουΐζα Παπαθανάση – Xhuvani. Ο 22 χρονος είχε σκοτώσει στα Τίρανα, στις 10 Φεβρουαρίου, για ασήμαντη αφορμή, το συνομήλικο  του Alfred Musabelliut.

Ο φόνος
Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα «MAPO», όλα ξεκίνησαν από ένα λεκτικό επεισόδιο τις παρέας του Τζουβάνι με κάποιους συνομήλικους τους, σε μαγαζί που διασκέδαζαν. 

Μετά από κάποιες ώρες, οι δεύτεροι πήγαν στο σπίτι Albi Zela, για να του ζητήσουν το λόγο. Σύμφωνα  με την έκθεση της αστυνομίας, στο σπίτι του Zela, παραβρίσκονταν και ο Τζουβάνι που οπλοφορούσε και πυροβόλησε στο κεφάλι τον ανεπιθύμητο επισκέπτη. Η έκθεση της αστυνομίας που δημοσιεύτηκε στα αλβανικά μέσα, προκύπτει από τις καταθέσεις του Zela που συνελήφθει την ίδια μέρα και των δύο φίλων του θύματος που τον συνόδευαν και κατάφεραν να γλυτώσουν από τους πυροβολισμούς του Τζοβάνι. Ο θύτης που διέφευγε της σύλληψης της αστυνομίας για δυόμιση μήνες, παραδόθηκε χθες μόνος του.

Ποια είναι η Λουΐζα Τζουβάνι
Κατάγεται από το χωριό Ραχούλα της Επαρχίας Αλύκου και είναι πολύ γνωστή ηθοποιός στην Αλβανία. Συνδέετε φιλικά με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και απερχόμενου δήμαρχου Τιράνων Εντι Ράμα, ο οποίος την έπεισε να ασχοληθεί με την πολιτική. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές (2009) ήταν δεύτερη στη λίστα της περιφέρειας Αυλώνας, αναλαμβάνοντας  προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά την πόλη που γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά της χρόνια, τους Αγίους Σαράντα. Το θέμα του γιου της Κωνσταντίνου, είχε καταφέρει να το κρατήσει μακριά από τα μέσα ενημέρωσης και ενώ ο γιος της ήταν «εξαφανισμένος», η ίδια συμμετείχε στον προεκλογικό αγώνα των τοπικών εκλογών, συνοδεύοντας τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού στους Αγίους Σαράντα Στεφάν Τσίπα αλλά και του υποψηφίους του ΚΕΑΔ στους νομούς Αγίων Σαράντα και Δελβίνου.  

Αρνητική εντύπωση είχε προκαλέσει  η δήλωση της από το βήμα της Αλβανικής Βουλής το Σεπτέμβριο του 2010, όταν είπε «σταματήστε να χτίζετε εκκλησίες, χρειαζόμαστε ένα μεγάλο θέατρο». 
Λέτε να φταίει η έλλειψη θεάτρου που ο γιός της έγινε φονιάς;;;!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: