25 Νοεμβρίου 2011

Αυστραλία:Πως γιόρτασαν οι Έλληνες του εξωτερικού την Ημέρα των Ευχαριστιών;


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011, 08:03
Από νωρίς η κίνηση ήταν αυξημένη, τα ζαχαροπλαστεία και τα ανθοπωλεία είχαν την τιμητική τους. Στον 31ο δρόμο της Αστόριας, εκεί που βρίσκεται η Ελληνική Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων της περιοχής, από πολύ νωρίς, έχουν ξεκινήσει οι διανομές γευμάτων αγάπης στα σπίτια.

Η Ημέρα των Ευχαριστιών για τα μέλη της Ένωσης είναι μια ιδιαίτερη ημέρα, ο Πρόεδρος και υπεύθυνος διοργάνωσης και συντονισμού κ. Αλεξίου για μια ακόμα χρονιά όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, βάζει στοίχημα με τον εαυτό του και τους υπόλοιπους εθελοντές πως φέτος θα χαρίσει χαμόγελα και ένα ζεστό γεύμα σε περισσότερους ανθρώπους. Η αίθουσα ετοιμάστηκε από χθες το βράδυ και δέχτηκε περισσότερους από 600 έλληνες και μη, μοναχικούς ανθρώπους, φοιτητές, γέροντες, ανθρώπους της τέχνης κάθε φυλής που αντάλλαξαν τις ευχές των Ευχαριστιών.

Από νωρίς οι εθελοντές μοιρασμένοι σε δύο ομάδες, κάθε ηλικίας, σε πλήρη συντονισμό ετοίμασαν τα γεύματα, ενώ δεκάδες πολίτες ανέλαβαν και τα μοίρασαν με αυτοκίνητα. Περισσότερα από 1.200 ζεστά γεύματα μοιράστηκαν σήμερα, δίνοντας χαρά σε ανθρώπους ανήμπορους, γέροντες και μοναχικούς. Αξίζει να σημειωθεί πως από εχτές, Τετάρτη, μοιράστηκαν σε φτωχές οικογένειες περισσότερες από 500 γαλοπούλες.

Η αίθουσα της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων μετατράπηκε και φέτος σε ένα μεγάλο γιορτινό τραπέζι, που συνέφαγαν γνωστοί και άγνωστοι, έλληνες και ξένοι. Στο ίδιο τραπέζι πολιτειακοί βουλευτές και εθελοντές, ο Αρχιεπίσκοπος με τους γέροντες, οι διοργανωτές με την νεολαία που μοίρασε τα γεύματα. «Όλοι οι εθελοντές είμαστε μια οικογένεια» δήλωσε ο κ. Αλεξίου στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής «και για εμάς η καλύτερη πληρωμή είναι τα χαμόγελα των ανθρώπων που έρχονται εδώ σήμερα αλλά και αυτών που δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους».

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως φέτος είναι η 21η χρονιά που οι έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων της Αστόριας παρέχουν το γεύμα αγάπης στους συμπολίτες τους και σύμφωνα με τις δηλώσεις των εθελοντών θα συνεχίσουν να συμμετέχουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάθε χρόνο.
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011, 08:14
ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: