25 Νοεμβρίου 2011

Τελευταία διορία για τη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011, 02:00
O Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δίνει άλλη μια ημέρα προθεσμία στη Συρία προκειμένου να υπογράψει μια συμφωνία η οποία θα επιτρέψει σε ξένους παρατηρητές να εισέλθουν στη χώρα και να εκτιμήσουν την κατάσταση που επικρατεί, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. Σε αντίθετη περίπτωση θα της επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, Κάιρο.

«Αύριο (σήμερα) τελειώνει η διορία για της Συρία. Εφόσον δεν υπογράψουν, τότε το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου θα συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο προκειμένου να εξετάσει το περιεχόμενο των οικονομικών κυρώσεων», τόνισε ο Afifi Abdel Wahab, εκπρόσωπος του Συνδέσμου.

Οι οικονομικές κυρώσεις είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνουν ματαίωση εμπορικών πτήσεων προς τη Συρία καθώς και ακύρωση συμφωνιών με την Κεντρική Τράπεζα της ασιατικής χώρας, αναφέρει το Al Jazeera, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

Σύμφωνα με την πρόταση του Αραβικού Συνδέσμου, 500 παρατηρητές θα εισέλθουν στο έδαφος της Συρίας προκειμένου να εξετάσουν τις καταγγελίες για παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα Μαρτίου όταν και ξεκίνησαν οι μαζικές κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου της χώρας, Bashar al-Assad. Η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας έχει επανειλημμένα κατηγορήσει «ένοπλες ομάδες πως ευθύνονται για την κατάσταση στο εσωτερικό της».

Σύμφωνα με ακτιβιστικές οργανώσεις, τουλάχιστον 40 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάφορες πόλεις της Συρίας τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011, 02:00
ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: