21 Νοεμβρίου 2011

Τρόμο προκαλεί η αυξανόμενη εγκληματικότητα στην Ήπειρο!


Φόβος και ανασφάλεια διακατέχει τους Ηπειρώτες από τα συνεχή περιστατικά βίας και παρανομίας. Κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, ξυλοδαρμοί και βεβαίως διακινήσεις ναρκωτικών και λαθρομεταναστών είναι πλέον καθημερινά φαινόμενα στην περιοχή μας και ευθύνονται για την αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών. Είναι εμφανές, ότι οι Ηπειρώτες πλέον είναι πιο καχύποπτοι, έγιναν πιο κλειστοί ως χαρακτήρες και βέβαια παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης στα σπίτια και στους επαγγελματικούς χώρους, αφού οι λογής- λογής παράνομοι βρίσκουν την ευκαιρία να δράσουν ακόμη και μέρα μεσημέρι!

Kλέφτης-αναρριχητής!
Τα ξημερώματα της Παρασκευής στα Γιάννινα συνελήφθη ένας 23χρονος Αλβανός ο οποίος αρχικά… αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι διαμερίσματος ιδιοκτησίας Ελληνίδας και «άρπαξε» χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.Στη συνέχεια, με την ίδια μέθοδο, αποπειράθηκε να μπει σε διαμέρισμα άλλης πολυκατοικίας, έγινε όμως αντιληπτός από περίοικους και προσπαθώντας να διαφύγει, πήδηξε από το μπαλκόνι στο έδαφος(!), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.Άμεσα έφτασαν στο σημείο Αστυνομικές δυνάμεις, που τον συνέλαβαν. Σε έρευνα που έγινε στον 23χρονο, βρέθηκαν στη κατοχή του τα κλεμμένα αντικείμενα από το πρώτο σπίτι, τα οποία αποδόθηκαν στην κάτοχό τους.

Στα πράσα!..
Επίσης, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη χθες το πρωί επ΄ αυτοφώρω στα Ιωάννινα 37χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, ο δράστης διέρρηξε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού στα Γιάννινα, έγινε όμως αντιληπτός από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, που περιπολούσαν στην περιοχή και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο.

Δεν αρκούνται!

Από το περιστατικό αυτό, καθίσταται σαφές, όχι μόνο ότι έχει χαθεί κάθε ίχνος ασφάλειας ακόμη και στις μεγάλες πόλεις της Ηπείρου, αλλά και το γεγονός, ότι οι δράστες δεν αρκούνται στη μια παρανομία! Ειδικά όταν «δουλεύουν» βράδυ, προσπαθούν να διαρρήξουν αρκετά σπίτια ή καταστήματα. Υπενθυμίζεται, ότι κάτι τέτοιο έγινε στην Άρτα, όπου –σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.- δυο δράστες έκαναν μέσα σε ένα βράδυ τρεις διαρρήξεις και κλοπές! Αρχικά μπήκαν στην Αγία Παρασκευή στον Καλόβατο Άρτας και άρπαξαν από το παγκάρι μικρό χρηματικό ποσό και δύο μπλοκ με κουπόνια εράνου. Στη συνέχεια, αφού έσπασαν την πόρτα καφενείου στο Παλαιοχωράκι Άρτας «βούτηξαν» 150 ευρώ και μετά διέρρηξαν ψητοπωλείο στην ίδια περιοχή και πήραν από την ταμειακή μηχανή άλλα 100 ευρώ!

Ανάγκη προστασίας…
O κόσμος όχι μόνο έχασε το αίσθημα ασφάλειας που είχε, αλλά πλέον φοβάται ακόμη και τον διπλανό του! Λόγω και της κρίσης, πολλοί έχουν φθάσει σε απόγνωση και καταφεύγουν σε απονενοημένες πράξεις. «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη προστασίας των πολιτών. Η Αστυνομία προσπαθεί όσο μπορεί, αλλά πρέπει να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση από την ίδια την Πολιτεία. Ο φόβος πλέον διακατέχει τους Ηπειρώτες» λένε συμπολίτες.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: