25 Οκτωβρίου 2011

Περιφέρεια Αυλώνας: Η περίεργη σιωπή της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»


Επιστολή Αναγνώστη
Η Εθνική Οργάνωση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, η «Ομόνοια», όπως φαίνεται δεν είναι πια «εθνική».Απώλεσε τον εθνικό της χαρακτήρα ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει σιωπηλά και υπομονετικά τις πολιτικές επιλογές του ΚΕΑΔ, όποιες και να είναι αυτές. Τοπικοί σερίφηδες,κυρίως στους νομούς των Αγίων Σαράντα και Δελβίνου επιβάλλουν στην ηγεσία τη γραμμή τους και ότι αυτούς προσωπικά  συμφέρει.
Για να διαπιστώσει κανείς τα όσα αναφέρω,φυσικά που δεν χρειάζεται να παρακολουθήσει τις τηλεοπτικές δηλώσεις της ηγεσίας που προορισμό τους έχουν το αθώο κοινό των ελλήνων Βορειοηπειρωτών, αλλά τις  θέσεις και πράξεις της για διάφορα σημαντικά ζητήματα.
Μεταξύ των άλλων,ενδεικτικό είναι  και το γεγονός με τα όσα συμβαίνουν τελευταία για την εκλογή προέδρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αυλώνας.
Το Συμβούλιο Αυλώνας,είναι ένα απ΄τα σημαντικότερα στη χώρα. Συμπεριλαμβάνει τους νομούς Αυλώνας,Δελβίνου,Αγίων Σαράντα και την περιοχή Χειμάρας. Αποτελείται από 59 συμβούλους οι οποίοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία εκλέγουν τον πρόεδρο του συμβουλίου με 4-ετή θητεία. Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα στις πρόσφατες τοπικές εκλογές,η σύνθεση του συμβουλίου της περιφέρειας είναι η εξής:
-Η δεξιά συμμαχία εκπροσωπείται με 25 συμβούλους.
-Η αριστερή συμμαχία εκπροσωπείται με 24 συμβούλους και
- Η Ομόνοια- ΚΕΑΔ εκπροσωπείται με 10 συμβούλους.
Οι αριθμοί μας θέλουν να παίζουμε σημαντικό ρόλο ρυθμιστή αφού για την εκλογή προέδρου απαιτούνται 30 σύμβουλοι.Με όποιο συνασπισμό θα πάει η Ομόνοια,αυτός θα κερδίσει τον πρόεδρο του συμβουλίου της περιφέρειας. Η Ομόνοια θα μπορούσε  να συμμετέχει ενεργά στον κρατικό μηχανισμό της περιφέρειας στηρίζοντας καλύτερα τις επαρχίες μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Υπογραμμίζουμε πως το συμβούλιο της περιφέρειας διαθέτει τμήμα πολεοδομίας,υποθήκης, προγραμματισμού,ανάπτυξης και επενδύσεων.
Οι θεσμοί της Ομόνοιας,προεδρείο και Γενικό Συμβούλιο δεν μίλησαν καθόλου για πιθανές συνεργασίες  με την μία ή την άλλη συμμαχία. Θεωρούν δεδομένη τη θέση τους στην αγκαλιά του σοσιαλιστικού κόμματος. Ακόμα και σε περίπτωση που το Δημοκρατικό Κόμμα προσφέρει καλύτερους όρους συνεργασίας. Εγκλωβισμένη η Ομόνοια σε πολιτικές (οριστικές !) συμμαχίες με το ΣΚ και σε συμφέροντα συγκεκριμένων προσώπων δυσκολεύεται να στηρίξει για τη θέση αυτή υποψήφιο ελληνικής καταγωγής. Το ΔΚ προτείνει για τη θέση αυτή τον κ. Δημογιάννη απ΄τη Χειμάρα,ελληνικής καταγωγής όσο όλοι οι συμπατριώτες του και ο νύν πρόεδρος της Ομόνοιας. Η ηγεσία της Ομόνοιας προσανατολίζεται να στηρίξει έναν αλλόθρησκο απ΄την Αυλώνα,διότι αυτός είναι με την αριστερή συμμαχία του Ε. Ράμα. ΄Οποιο και να είναι το κριτήριο επιλογής της Ομόνοιας στηρίζοντας την αριστερά ,μόνον εθνικό δεν είναι.
Η Ομόνοια-ΚΕΑΔ,κάποτε απομακρύνθηκε απ΄τη συμμαχία της δεξιάς,διότι είχε προστεθεί εκεί και το κόμμα των τσάμηδων.Οι Β.Η χειροκρότησαν για την ευαισθησία,την αποφασιστικότητα και τον πατριωτισμό της ηγεσίας. Τώρα που στην αριστερά πτέρυγα κάθε  μέρα και περισσότερο συγκεντρώνονται ακροεθνικιστικά και ανθελληνικά στοιχεία πως μπορούμε να συνομιλούμε ανενόχλητα;!
Οι έλληνες Β.Η ίδρυσαν και στήριξαν την ΟΜΟΝΟΙΑ για να έχουν ανεξάρτητη φωνή,για να έχουν αυτόνομη εθνική και πολιτική εκπροσώπευση και όχι να καταντήσει η οργανωσή τους ουρά των αλβανικών κομμάτων ! Κανείς δεν μιλάει αν υπάρχει απόφαση του ΓΣ να πάμε με τον αλλόθρησκο της αριστεράς και να μην στηρίξουμε έναν έλληνα.
Η Ομόνοια έχασε το δήμο της Χειμάρας με υποψήφιο τον ίδιο τον πρόεδρό της. Κι αυτό όχι γιατί δεν είναι πατριώτες οι Χειμαριώτες και δεν θυσιάζονται για εθνικά συμφέροντα.Δεν μπορούμε ούτε να το συζητήσουμε αυτό. Η Ομόνοια έχασε για τον απλό λόγο: Γιατί απώλεσε νωρίτερα τον εθνικό της χαρακτήρα. Μετατράπηκε σε πολιτικό κλοτσοσκούφι στα πόδια των αλβανικών κομμάτων.
Γι΄ αυτό  σιωπεί ξανά και δεν μιλάει καθαρά για τις επιλογές της στην περιφέρεια της Αυλώνας. Μπορεί να έχει χάσει ακοή και όραση η ηγεσία. ΄Οχι όμως και τα απλά μέλη. Γνωρίζουν καλά τί σημαίνει αυτή η αθώα της σιωπή.
25/9/2011
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: