19 Ιουλίου 2011

«Εργολαβία» της Ασφ. Αττικής για τη Μαφία της Ζακύνθου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011, 16:36

Συνεχίζονται οι έρευνες της υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Αττικής στη Ζάκυνθο για την εξάρθρωση του μαφιόζικου κυκλώματος που δρούσε στο νησί. Διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και τοκογλυφία ήταν μόνο μερικές από τις δράσεις του κυκλώματος που σύμφωνα με πληροφορίες αποτελείται από 2 τουλάχιστον ομάδες δράσης.

Οι ντόπιοι μαρτυρούν πως για πρώτη φορά στα χρονικά, το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης της Ζακύνθου έχει μετατραπεί σε κέντρο δράσης των ανδρών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν μεταβεί στο νησί προκειμένου να ασχοληθούν αποκλειστικά με αυτή την υπόθεση. Είναι χαρακτηριστική η πορτοκαλί κορδέλα που αποτρέπει τους πολίτες να πλησιάσουν το κτήριο δίχως προηγουμένως να έχουν πάρει την ειδική άδεια.

Συνεχίζονται καθημερινά οι προσαγωγές ενώ 6 άτομα έχουν ήδη προφυλακιστεί. Οι δύο από αυτούς φέρονται ως αρχηγοί των δύο ομάδων που δρούσαν στο νησί.

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί άφωνη τις εξελίξεις καθώς τα τελευταία 24ωρα έχει δει να περνούν το κατώφλι του αστυνομικού τμήματος, να ανακρίνονται και να προσάγονται άτομα «υπεράνω πάσης υποψίας» που φαίνεται να έχουν σχέση με την μαφία του νησιού. Μεταξύ αυτών δικηγόροι, γιατροί και άλλοι τοπικοί παράγοντες που είτε ασχολούνταν με την εμπορεία όπλων αλλά είτε διέθεταν τα χρήματα τους προκειμένου οι ομάδες να συνεχίζουν την δράση της τοκογλυφίας.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011, 16:41
ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: