18 Ιουλίου 2011

Τραβούν χειρόφρενο για 48 ώρες - «Έμφραγμα» σε Πειραιά και «Ελ. Βενιζέλος»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011, 05:00

Σωτήρης Σκουλούδης
Συντονιστείτε στο web zougla radio

Μεγάλα είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους περιμετρικά του λιμανιού στον Πειραιά, λόγω της διαμαρτυρίας περισσότερων από 2.000 οδηγών ταξί. Οι οδηγοί έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του λιμανιού από τις πρώτες πρωινές ώρες, καταλαμβάνοντας παράλληλα μεγάλο χώρο των δρόμων κυκλοφορίας με τα οχήματά τους.

Επίσης, αρκετοί είναι οι τουρίστες και οι ταξιδιώτες οι οποίοι αναγκάζονται να περπατούν μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα αυτοκίνητα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ μέχρι την είσοδο που αντιστοιχεί στο δρομολόγιο του πλοίου με το οποίο θα ταξιδέψουν, έχοντας τις βαλίτσες στα χέρια.

Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στην Αττική Οδό, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία αυτοκινητιστών ταξί προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».



Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται από το ύψος της Λεωφόρου Κύμης, με την κίνηση σε μεγάλο τμήμα της Αττικής Οδού να διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας. Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ Κορωπίου και Σπάτων η πρόσβαση στην Αττική οδό γίνεται μόνο μέσω των τοπικών οδών.



Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αρκετοί ταξιδιώτες αναγκάστηκαν να περπατήσουν μέσα στον ήλιο με τις βαλίτσες τους επί της Αττικής Οδού, προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, θα πρέπει να ανακαλέσει την απόφασή του. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι διάλογος με βάση το προεδρικό διάταγμα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία και κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες πολίτες.

«Πρόκειται για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό» πρόσθεσε.

Από τις 05.00 τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη η 48ωρη προειδοποιητική απεργία που αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου, την οποία εξήγγειλε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν διάλογο με τον Γιάννη Ραγκούση πάνω στις βάσεις που είχε θέσει το προεδρικό διάταγμα του προκατόχου του, Δημήτρη Ρέππα, το οποίο ο νέος υπουργός Υποδομών δεν υπέγραψε και προέβλεπε μεταξύ άλλων:

• καθιέρωση αλγόριθμου (πληθυσμιακά και οικονομικά κριτήρια) βάσει του οποίου υπολογίζεται το πόσα κίτρινα οχήματα αντιστοιχούν σε 1000 κατοίκους και
• διατήρηση των εδρών για τα ταξί της επαρχίας, αλλά μεταφορά της αρμοδιότητας στους δήμους, προκειμένου να καθορίζουν τα όρια μετακίνησης των ταξί.

Μάλιστα, στις 08.00 το πρωί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία τους στην οδό Μάρνη. Οι ιδιοκτήτες ταξί είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους του σωματείου οδηγών ταξί.
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011, 09:56
ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: