17 Ιουνίου 2011

Αντίδραση αλβανικής εθνικιστικής οργάνωσης στην αναζήτηση ενεργειακών πόρων βόρεια της Κέρκυρας




      
15-06-2011 11:31:18
ImageΤην αντίδραση της νέο-Εθνικιστικής Αλβανικής οργάνωσης Ερυθρόμαυρη Συμμαχία προκάλεσε η απόφαση της Ελλάδας για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην θαλάσσια περιοχή βορείου της Κέρκυρας Η «Συμμαχία» με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση της Ελλάδας, ως προσβολή της εδαφικής ακεραιότητας της Αλβανίας σε μια περιοχή που δεν έχουν καθοριστεί ακόμη τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των κρατών.
Με την ανακοίνωσή τους τα μέλη της οργάνωσης απευθύνονται και στα επίσημα κρατικά όργανα, ώστε όπως αναφέρουν, να απαγορεύσουν κάθε προσπάθεια έρευνας στην περιοχή. Μετά από τα συνεχόμενα περιστατικά πρόκλησης τριβών από οργανώσεις τσάμηδων έχουμε και την αντίδραση αλβανικών εθνικιστικών οργανώσεων στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων της περιοχής από την Ελλάδα. 
Όπως γίνεται αντιληπτό είναι ξεκάθαρα πια τα σημάδια των μελλοντικών προβλημάτων που θα έχει η Ελλάδα σε κάθε προσπάθεια έρευνας στην περιοχή, μετά την ακύρωση της συμφωνίας για τα υδάτινα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας, από το Ανώτατο Δικαστήριο της δεύτερης.
Η επικείμενη εξόρμηση για τον «μαύρο χρυσό» αναμένεται να ξεκινήσει από το νέο έτος, ενώ η έρευνα ήδη έχει ανατεθεί σε πολυεθνική εταιρία.
Με βάση τα προκλητικά γεγονότα που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής με υπαιτιότητα των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων θα έπρεπε να διερευνηθεί η σχέση των αλβανικών αυτών οργανώσεων με κέντρα εξουσίας που δεν σχετίζονται με την Αλβανία καθότι η κλιμάκωση των γεγονότων αυτών συμπίπτει με την έναρξη των προσπαθειών της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί τους πιθανούς ενεργειακούς πόρους που κρύβει η θαλάσσια περιοχή του Ιονίου βόρεια της Κέρκυρας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: