17 Μαΐου 2011

Αύριο εξετάζεται από το KQZ, η ένσταση του Σωκράτη Σπύρου για την Επαρχία Φοινίκης



Την Τετάρτη το μεσημέρι (18/05/2011),  θα εξεταστεί από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (Komisioni Qendror i Zgjedhjeve), η ένσταση του υποψηφίου του ΚΕΑΔ για την Επαρχία Φοινίκης Σωκράτη Σπύρο. Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, είναι η μοναδική επαρχία που κέρδισε το νέο Ελληνικό κόμμα ΜΕΓΑ, στις οκτώ αναμετρήσεις που είχε με το ΚΕΑΔ, στις τοπικές εκλογές της 8ης Μαίου, με διαφορά μόλις 4 ψήφους (1031 – 1027).
Ο κ. Σπύρος ζητάει την ακύρωση ενός εκ των δύο εκλογικών κέντρων του χωριού Φοινίκη, όπου ο κ. Λούτσης προηγείται με περίπου 40 ψήφους. Σε αυτό το εκλογικό κέντρο, σύμφωνα με τον υποψήφιο του ΚΕΑΔ, υπάρχουν τουλάχιστον 4 άτομα στη λίστα των ψηφοφόρων  που έγιναν δημότες Φοινίκης μετά 8η  Απριλίου - τελευταία προθεσμία για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους -  που δεν δικαιούνταν να ψηφίσουν.
Αμέσως μετά τις εκλογές ο κ. Σπύρος αναφερόταν και σε άλλες παρατυπίες, ωστόσο η υπογραφή των πρακτικών τις ψηφοφορίας - καταμέτρησης, και από τους εκπροσώπους του ΚΕΑΔ  στην Περιφερειακή Εκλογική Επιτροπή του Δελβίνου, δεν του αφήνουν περιθώρια «δικαίωσης».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: