17 Μαΐου 2011

Στις "σκληρές" φυλακές Ρίκερς ο Στρος Καν


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαΐου 2011, 11:00

Ο Ντομινίκ Στρος Καν μετά την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου οδηγήθηκε στις διαβόητες φυλακές της νήσου Ρίκερς. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ που είχε συνηθίσει τις πολυτέλειες των ακριβών ξενοδοχείων και την πρώτη θέση των αεροπλάνων, τώρα θα βρεθεί κλεισμένος σε ένα κελί στις φυλακές που βρίσκονται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια.

Την ανακοίνωση για την μεταφορά του Στρος-Καν από τα κεντρικά κρατητήρια του Ποινικού Δικαστηρίου στο Μανχάταν στις φυλακές της νήσου Ρίκερς έκανε εκπρόσωπος του Τμήματος Εφέσεων της Νέας Υόρκης. Το κτιριακό συγκρότημα των φυλακών Ρίκερς είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση και στους λάτρεις των ταινιών με εγκλήματα στον κινηματογράφο.



Στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα κρατούνται όσοι προφυλακίζονται ως ύποπτοι τέλεσης ποινικών αδικημάτων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους καθώς και όσοι εκτίουν μικρές ποινές. Στο μεταξύ, οι δικηγόροι του Στρος-Σκαν μελετούν το ενδεχόμενο να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης με την οποία η δικαστής απέρριψε το αίτημα για επιβολή εγγύησης. Σημειώνεται, ότι στην περίπτωση που δεν ανατραπεί αυτή η απόφαση, τότε ο Στρος-Καν ενδέχεται να παραμείνει στις φυλακές της νήσου Ρίκερς καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης του.

Κατά την διάρκεια της εκεί παραμονής του θα διαμένει σε ένα κελί 3Χ4 χωρίς να έρχεται σε επαφή με κανέναν άλλο κρατούμενο ενώ θα φρουρείται συνεχώς για την ασφάλειά του.

Η νέα συνεδρίαση του δικαστηρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για καινούρια στοιχεία που ενδεχομένως να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο ζήτημα της απελευθέρωσης του. Ο ιατροδικαστικός έλεγχος δεν έδειξε την ύπαρξη γρατζουνιών με τις οποίες να μπορεί να στοιχειοθετηθεί ο ισχυρισμός της πολιτικής αγωγής ότι πραγματοποιήθηκε πάλη με το θύμα, ενώ υπάρχει και η πληροφορία ότι τελικά ο επικεφαλής του ΔΝΤ δεν ξέχασε το κινητό του στο ξενοδοχείο, στοιχείο που εφόσον επιβεβαιωθεί ενώπιον του δικαστηρίου, θα αποδειχτεί σε ένα βαθμό ότι ο Στρος-Καν δεν αποχώρησε εσπευσμένα από το ξενοδοχείο.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαΐου 2011, 12:02
ΠΗΓΗ:Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: