30 Απριλίου 2011

Εκεχειρία υπό όρους προτείνει ο Gaddafi


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Απριλίου 2011, 05:17

Ο Muammar Gaddafi τόνισε κατά τη διάρκεια σημερινού διαγγέλματος ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να διατάξει παύση των εχθροπραξιών με τον όρο ότι τόσο οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις όσο και οι «άλλες εμπλεκόμενες πλευρές» θα πράξουν το ίδιο (ΝΑΤΟ).
«Είμαστε έτοιμοι για κατάπαυση του πυρός, αρκεί αυτό να μην αφορά μόνο τη μια πλευρά. Είμαστε οι πρώτοι που θα αποδεχθούμε μια ανακωχή των εχθροπραξιών και είμαστε οι πρώτοι που θα την εφαρμόσουμε, αλλά η επιδρομή των Σταυροφόρων του ΝΑΤΟ δεν έχει σταματήσει ακόμα», ανέφερε ο Λίβυος ηγέτης, σε τηλεοπτικό διάγγελμα που μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό κανάλι της Λιβύης σήμερα τα ξημερώματα.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι δεν πάει πουθενά, τονίζοντας ότι κανείς δε μπορεί να τον εξαναγκάσει να φύγει από την ίδια του τη χώρα.
«Δε φεύγω. Κανείς δε μπορεί να με εξαναγκάσει να φύγω από τη χώρα μου και κανείς δεν μπορεί να μου πει να μην πολεμάω γι αυτήν. Ελευθερία ή θάνατος. Καμία παράδοση, κανένας φόβος, καμία αναχώρηση».

Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες ομιλίες του, είναι ότι αυτή τη φορά ο Muammar Gaddafi απέφυγε τους έντονους χαρακτηρισμούς των αντικαθεστωτικών, τύπου «αρουραίοι» και υποσχέσεις για «μάχη μέχρις εσχάτων από σπίτι σε σπίτι» και εμφανίστηκε περισσότερο ανοικτός στο διάλογο.

«Δεν είμαστε εμείς που τους επιτεθήκαμε, τότε γιατί μας επιτίθενται, θέλουμε να διαπραγματευτούμε με τις χώρες που μας επιτίθενται», πρόσθεσε.

Και αναφερόμενος στους αντικαθεστωτικούς, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους.

«Δεν μπορούμε να πολεμάμε μεταξύ μας. Είμαστε μια οικογένεια», υπογράμμισε.


Βομβάρδισαν εγκαταστάσεις δίπλα στην κρατική τηλεόραση


Εν τω μεταξύ αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις δίπλα στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, Τζαμαχιρίγια, η οποία εκείνη την ώρα μετέδιδε το τηλεοπτικό διάγγελμα του Λίβυου ηγέτη, με τους παρουσιαστές να δηλώνουν ξεκάθαρα ότι στόχος ήταν ο Λίβυος συνταγματάρχης.
«Ένα κτίριο δίπλα στο κτίριο Τζαμαριχίγια βομβαρδίστηκε στη διάρκεια της μετάδοσης του διαγγέλματος του Muammar Gaddafi και αυτό σημαίνει ότι ο ηγέτης της επανάστασης αποτελεί ο ίδιος στόχο», μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Απριλίου 2011, 08:11
ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: