10 Απριλίου 2011

Φωνή της Ομόνοιας:Συνέντευξη προέδρου ΚΕΑΔ στο Αργυρόκαστρο-οι εκλογές της 8ης Μαίου, εκλογές νίκης για την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ



-οι υποψηφιότητες του ΚΕΑΔ με συγκεκριμένα  προγράμματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών
 -οι εκλογές αυτές πρέπει να είναι ένα ηχηρό μήνυμα για την αλλαγή που πρέπει να επέλθει και στην κεντρική πολιτική σκηνή.
-στρατηγική συνεργασία δυο δεκαετιών με την Ομόνοια που και φέτος θα είναι συνεργασία νίκης
-οι πουλημένοι στο Μπερίσα πρώην έπαρχοι του ΚΕΑΔ έχουν προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα  ήττας στις εκλογές του Μαίου
-στη Χειμάρρα αυτός που θα αποφασίσει θα είναι ο κυρίαρχος λαός
 Την πρώτη προεκλογική του συνέντευξη παραχώρησε στο Αργυρόκαστρο ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσαν και τα κεντρικά ΜΜΕ των Τιράνων.
Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ τόνισε κατ΄αρχήν πως  ξεκινάμε την προσπάθεια και τον αγώνα αυτών των εκλογών από τις περιφέρειες του Νότου διότι και οι εκλογικές μας προτεραιότητες επικεντρώνονται  σ΄αυτές.
«Το ΚΕΑΔ, ανέφερε ο Ντούλες,  με τη στήριξη και της Συμμαχίας για το Μέλλον κατεβάζει υποψηφιότητες νίκης όπως στην Πάνω και Κάτω Δρόπολη, το Πωγώνι και την Οντρίε. Το ίδιο βέβαια και για την περιφέρεια Αυλώνας στις επαρχίες Λειβαδιάς, Αλύκου, Δίβρης, Φοινίκης και Μεσοποτάμου.
Αυτές οι εκλογές έχουν ως επίκεντρο την κοινότητα και τον πολίτη, οι εκλογές αυτές εστιάζονται στην καθημερινότητα και τα προβλήματά της, στις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα κάθε επαρχίας.
Οι υποψηφιότητες του ΚΕΑΔ έρχονται με ιδιαίτερα προγράμματα και λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τη ζωή και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Αυτό είναι το κλειδί και η εγγύηση της επιτυχίας στις εκλογές της 8ης Μαίου».
Ως προς τη γενικότερη πολιτική κατάσταση που επηρεάζει άμεσα και την εφαρμογή των τοπικών πολιτικών ο Ντούλες επεσήμανε πως « μόνο ομαλή δεν είναι  η πολιτική ζωή της χώρας από τις εκλογές του Ιουνίου 2009… κατά συνέπεια  παράλληλα με την εκλογή των τοπικών αρχόντων, οι εκλογές αυτές πρέπει να είναι ένα ηχηρό μήνυμα για την αλλαγή που πρέπει να επέλθει και στην κεντρική πολιτική σκηνή.
«Το αποτέλεσμα θα είναι σαφές και δημοψηφικού χαρακτήρα , οφείλουν όλοι να λάβουν το μήνυμα πως η χώρα έχει ανάγκη από ομαλότητα, από θεσμούς και από το κράτος δικαίου..»
Εξάλλου ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ  διαπιστώνει πως « κυριαρχεί το ολικό χάος στη λειτουργία των Περιφερειακών Εκλογικών Επιτροπών. Παρατηρείται άγνοια του νομικού πλαισίου, καταχρηστικές και αυθάδεις συμπεριφορές, ανησυχητικές ενδείξεις για την ομαλή  έκβαση των εκλογών της 8ης Μαίου. Κι αυτά προέρχονται κυρίως από τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας.
Στα συμφραζόμενα αυτά για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ  απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία  προειδοποίησε πως αυτές οι δυνάμεις « δεν μπορούν να ελπίζουν πλέον στην εκλογική νοθεία και στην αλλοτρίωση  της βούλησης των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, αυτοί θα μπορούν να κερδίσουν μόνο με τις εναλλακτικές τους προτάσεις και στις συνθήκες  επικράτησης της πραγματικής δημοκρατίας»
Επίσης ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ  σε ερώτηση σχετικά με τη συνεργασία με άλλα πολιτικά σχήματα ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως «Το ΚΕΑΔ, όπως θα δείτε και στα επίσημα έγγραφα κατεβαίνει ανεξάρτητο, κατά συνέπεια έχει και την πλήρη ευθύνη για τους υποψηφίους, την πλατφόρμα και τις προτεραιότητές του»¨
Ενώ σε άλλη ερώτηση για τις σχέσεις Ομόνοιας ΚΕΑΔ  είπε τα εξής:
«Η συνεργασία ΚΕΑΔ και Ομόνοιας δεν είναι απλά πραγματικότητα ως τελευταίων χρόνων ή ημερών. Είναι μια πολιτική πραγματικότητα δυο δεκαετιών, μια στρατηγική συνεργασία που και σ΄αυτές τις εκλογές  θα προκύψει η εναλλακτική πρόταση νίκης στο χώρο όπου ζει η Εθνική ελληνική Μειονότητα…»
Ωστόσο ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ ρωτήθηκε και για άλλα δυο θέματα , τους πρώην επάρχους του ΚΕΑΔ και της μη στήριξης της Συμμαχίας για το Μέλλον στο δήμο Χειμάρρας.
Στην ερώτηση-διαπίστωση  πως στην Πάνω Δρόπολη και το Πωγώνι θα έχετε απέναντι δυο πρώην μέλη του ΚΕΑΔ απάντησε:
« Είναι μα πιο εύκολη αντιπαράθεση διότι αυτοί εκτέθηκαν ενώπιον των ανθρώπων μας που εμπιστεύθηκαν σ΄αυτούς τη διοίκηση της επαρχίας της Πάνω Δρόπολης και του Πωγωνιού. Οι πολίτες είδαν την κατάχρηση εμπιστοσύνης που τους κανανε, και την ακραία περίπτωση που στην  πολιτική  είναι η αλλοτρίωση της βούλησής τους. Οι τοπικές κοινωνίες εξέλεξαν  επάρχους με την πρόταση της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ και εντός της τετραετίας έριξαν στον κάλαθο των αχρήστων την εμπιστοσύνη τους γινόμενοι τίποτα λιγότερο από ότι υποχείριοι του Δημοκρατικού Κόμματος στην εξουσία, των παράνομων συμφερόντων και της διαφθοράς με τις δυνατότητες που τους παρείχε η εξουσία του Δ.Κ.. Κατά συνέπεια θεωρώ πως το αποτέλεσμα της 8ης Μαίου γι αυτούς είναι προδιαγεγραμμένο, αυτό της ήττας»
Ενώ στην ερώτηση γιατί ο Ράμα δεν στήριξε την υποψηφιότητα  του ΚΕΑΔ στη Χειμάρρα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ απάντησε:
«Θεωρώ πως στη δημοκρατία όχι όλοι θα έχουν την ίδια άποψη για κάποιο θέμα. Ο κ. Ράμα έχει κάθε δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη για οποιονδήποτε και οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση  περισσότερη σημασία από τη μη συνταύτιση απόψεων έχει η κοινή μας βούληση πως ανεξάρτητα από το γεγονός πως στη Χειμάρρα και το ΚΕΑΔ και το Σ.Κ. με τους συμμάχους του θα έχουν δικούς τους υποψηφίους,  θα δώσουμε ένα μάθημα για το ποια είναι η πραγματική, σωστή, ελεύθεροι και έντιμη εκλογική διαδικασία. Είμαστε σίγουροι πως οι δομές μας θα τηρήσουν το πνεύμα αυτό γιατί στη δημοκρατία πέραν από τους ηγέτες, πέραν των κομμάτων, κάποιος άλλος αποφασίζει. Αυτός που αποφασίζει είναι ο κυρίαρχος λαός, και στην περίπτωσή μας ποιος θα είναι ο δήμαρχος Χειμάρρας θα το αποφασίσει η τοπική κοινωνία του δήμου Χειμάρρας».
ΠΗΓΗΔερόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: