5 Νοεμβρίου 2010

Ντούλες στο «Ora news»: Απογραφή βάση διεθνών και ευρωπαϊκών στάνταρς

Σχεδόν το σύνολο των θεμάτων που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα ήταν στο επίκεντρο της εκπομπής «Ora e debatit»  του παναλβανικής εμβέλειας και μεγάλης ακροαματικότητας τηλεοπτικού σταθμού «Ora news». Καλεσμένος του δημοσιογράφου Αλφρέντ Πέζα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες. Επίσης στην εκπομπή ήταν οι δημιοσιογράφοι Αλεξάντερ Τσίπα, Εντουάρντ Ζαλόσνια, Αριόν Σούλαϊ και Πατρίκ Σαντίκαϊ.
Η παρουσία του Ντούλε στην εκπομπή, καθώς προλόγισε ο Πέζα, γίνεται μετά πό δυο μέρες πρωταγωνιστικής εμφάνισής του στα ΜΜΕ, αφενός για τη δήλωση όπου καταδίκαζε τις απολύσεις Μπερίσα, κι αφετέρου την παρέμβασή του στη βουλή σχετικά με το θέμα της απογραφής.
Έτσι ένα από τα βασικά θέματα που ανέλυσε ο κ. Ντούλες και εξέφρασε τις θέσεις του ΚΕΑΔ ήταν αυτό της επικείμενης απογραφής και τις ανακολουθίες της κυβέρνησης Μπερίσα.
Στην όντως προκλητική αρκετές φορές στάση των παρόντων δημοσιογράφων, ιδιαίτερα του καταγωγή  εκ Χιμάρας  Αλεξάντερ Τσίπα, απάντησε ψύχραιμα και νηφάλια ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, επισημαίνοντας για πολλοστή φορά την ανάγκη διεξαγωγής της απογραφής βάση των διεθνών και ευρωπαϊκών στάνταρς.
Στα πλαίσια αυτά διευκρίνισε  ποια είναι η άποψή του σχετικά με τους κατοίκους της Χιμάρας, τους  οποίους θεωρεί πως είναι αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Επίσης κατά το τέλος της εκπομπής ο κ. Ντούλες  ερωτηθής για τον Αρχιεπίσκοπο, εξήρε για άλλη μια φορά την πολυσχιδή προσωπικότητά του, και εξέφρασε την απορία γιατί οι αρμόδιες κρατικές αρχές δεν χορήγησαν μέχρι σήμερα την αλβανική υπηκοότητα τη στιγμή μάλιστα που πολλο’ί αλβανοί λαθρομετανάστες ευεργετούνταθι στην Ελλάδα.                                                                                      ΠΗΓΗ:Δερόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: