4 Νοεμβρίου 2010

Ο Παντούλας αγωνίζεται για το Βορειοηπειρωτικό μόνο όταν είναι στην αντιπολίτευση;

Αναγνώστης μας έστειλε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Παντούλα που κατέθεσε στο τότε αρμόδιο υπουργό, για το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες, στις 28/11/2007. Ανάλογη πρωτοβουλία περιμένουμε από τον κ. Παντούλα τώρα που το κόμμα του είναι στην εξουσία.

Ακολουθεί η ερώτηση:
Χορήγηση συντάξεων Ο.Γ.Α. στους Βορειοηπειρώτες
Ημερομηνία Κατάθεσης:
28/11/2007 Προς:
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό. Ένα από τα σημαντικότερα μέτρα που έλαβε έως τώρα η ελληνική πολιτεία για την παραμονή των ομογενών στις πατρογονικές τους εστίες ήταν η χορήγηση συντάξεων του Ο.Γ.Α. στους υπερήλικες βορειοηπειρώτες κατόχους του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, ανεξαρτήτως εάν διαμένουν μονίμως στην Αλβανία.
Δυστυχώς, τις προφανείς θετικές επιπτώσεις αυτού του μέτρου στάθηκε ανίκανη να αντιληφθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της εξουσίας (2004) ο αρμόδιος Υπουργός ανέτρεψε το καθεστώς χορήγησης των συντάξεων του Ο.Γ.Α. και επέβαλε ως υποχρεωτικό όρο χορήγησής τους τη μόνιμη διαμονή των ενδιαφερομένων στην Ελλάδα. Ουσιαστικά επέβαλε τον αναγκαστικό εκπατρισμό του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες προκαλώντας μέγιστη εθνική ζημιά. Πρόκειται για τη χαριστική βολή που δέχτηκε ο ελληνισμός της Αλβανίας και μάλιστα με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ.. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά κλείνουν σπίτια σε όλα τα χωριά της μειονότητας λόγω της αναχώρησης των υπερήλικων για την Ελλάδα, ώστε να δικαιούνται τη σύνταξη του Ο.Γ.Α.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Εάν θα σταματήσει την ακατανόητη αυτή πολιτική που θίγει ευθέως τα εθνικά μας συμφέροντα, θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς και ο Ο.Γ.Α. θα χορηγεί του λοιπού τη σχετική σύνταξη στους βορειοηπειρώτες με αποκλειστικό όρο την κατοχή του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς που αποδεικνύει την ελληνική εθνικότητα, ανεξαρτήτως του τόπου μόνιμης διαμονής των ενδιαφερομένων.    ΠΗΓΗ:
Βορειοηπειρώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: