13 Οκτωβρίου 2010

Επιχειρηματίες της Δρόπολης διαμαρτύρονται για τις διακοπές ρεύματος – πρωτοστατούν οι επιχειρηματίες της Δερβιτσάνης

Αν και  οι βροχές ήρθαν νωρίς φέτος ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα στην παραγωγή ρεύματος, μάλιστα άρχισε και η εξαγωγή, οι περιοχές όπου διαμένει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα συνεχίζει να υποφέρει από τις συνεχιζόμενες και παρατεταμένες διακοπές ρεύματος.
Ωστόσο τη μεγαλύτερη ζημιά και προβλήματα έρχονται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες και ιδιαίτερα οι μικροεπιχειρηματίες της Δρόπολης, κυρίως αυτοί της Δερβιτσάνης που καθώς φαίνεται εκτός των άλλων «πληρώνουν» το ρεύμα που καταναλώνει το γειτονικό Λαζαράτι.
Γι αυτό το λόγο σήμερα το πρωί επιχειρηματίες της Δρόπολης και κυρίως από τη Δερβιτσάνη συγκεντρώθηκαν σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της εταιρίας διανομής του ρεύματος OSSH  στο Αργυρόκαστρο. Οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τις συνεχιζόμενες παρατεταμένες διακοπές ρεύματος, διακοπές που πλήττουν  οικονομικά  και καταστρέφουν τις επιχειρήσεις τους.
Δεν συμβαίνει το ίδιο και με το γειτονικό χωριό Λαζαράτι, όπου δεν γίνονται διακοπές ρεύματος, αν και το συγκεκριμένο χωριό δεν πληρώνει πάνω από το 10% της κατανάλωσης ρεύματος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιχειρηματίες της Δρόπολης διαμαρτύρονται για τις διακοπές ρεύματος και την άνιση μεταχείριση σε σχέση με άλλους. Δυστυχώς όμως ούτε η σημερινή κυβέρνηση, ούτε οι βουλευτές της περιοχής  δεν έκαναν τίποτε ώστε να λυθεί το χρονίζον αυτό πρόβλημα.
Η κυβέρνηση και τα μειονοτικά στελέχη της αρκούνται στην  χονδροειδέστατη προπαγάνδα, όπως  οι κορδέλες που έκοψε πριν  από τρεις μέρες με τυμπανοκρουσίες ο αλβανός πρωθυπουργός και οι μειονοτικοί συνεργάτες του στην Τσιούκα, τη Γράψη και τη Δερβιτσάνη.                     ΠΗΓΗ:Δερόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: