23 Σεπτεμβρίου 2024

Η Αλβανία ανακοίνωσε ότι ιδρύει ανεξάρτητο κράτος στα Τίρανα: Θα είναι το μικρότερο του κόσμου

 


ΗΑλβανία σχεδιάζει να δημιουργήσει το δικό της μουσουλμανικό... Βατικανό: Το νέο αυτόνομο και ανεξάρτητο κρατίδιο θα ονομάζεται «Κυρίαρχο Κράτος του Τάγματος Μπεκτασί»

Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον, ο Έντι Ράμα μίλησε για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κρατιδίου του Τάγματος Μπεκτάσι εντός της πρωτεύουσας της Αλβανίας.

Ο Ράμα δήλωσε ότι υποστηρίζει τη μετατροπή του Τάγματος Μπεκάτσι σε κυρίαρχο κράτος εντός των Τιράνων, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, ο Έντι Ράμα επρόκειτο να ανακοινώσει σχέδια για ένα κυρίαρχο μικρο-κράτος εντός των Τιράνων, το οποίο θα ακολουθεί τις πρακτικές του τάγματος Μπεκτασί - ενός σιιτικού τάγματος σούφι που ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα στην Τουρκία.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το λεγόμενο «Κυρίαρχο Κράτος του Τάγματος Μπεκτασί» θα γίνει το μικρότερο κράτος στον κόσμο, μόλις το ένα τέταρτο του Βατικανού.

Το κομμάτι γης μόλις... 10 εκταρίων θα έχει τη δική του διοίκηση, διαβατήρια και σύνορα.

Το νέο κράτος θα επιτρέπει το αλκοόλ, θα επιτρέπει στις γυναίκες να φορούν ό,τι θέλουν και δεν θα επιβάλλει κανόνες για τον τρόπο ζωής τους, αντανακλώντας τις ανεκτικές πρακτικές του Τάγματος Μπεκτάσι. Ο Ράμα δήλωσε ότι στόχος του νέου κράτους είναι να προωθήσει μια ανεκτική εκδοχή του Ισλάμ για την οποία η Αλβανία είναι υπερήφανη.

«Πρέπει να φροντίσουμε αυτόν τον θησαυρό, που είναι η θρησκευτική ανεκτικότητα και τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε δεδομένο», είχε δηλώσει στους New York. Times.

https://www.dnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: