16 Απριλίου 2020

COVID-19: Η κατάσταση στις χώρες που συνορεύουν με την Ελλάδα


Ένας ηλικιωμένος άνδρας είναι το εικοστό πρώτο θύμα του κορονοϊού στη Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε, το πρωί της Δευτέρας ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την
καταπολέμηση του ιού, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι.
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση τριών ακόμα νεκρών την Κυριακή. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Βουλγαρία ανήλθαν σε 541. Σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα, μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).
Ο μικρότερος, ηλικιακά, ασθενής είναι ένα βρέφος μόλις ενός έτους και ο μεγαλύτερος 86. Η μέση ηλικία των ασθενών είναι τα 46,5 έτη ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 5,5% του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι γιατροί και νοσηλευτές.
Στην Βόρεια Μακεδονία καταγράφηκαν την Κυριακή 72 νέα κρούσματα κορονοϊού, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο σύνολο τα 555. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται 15 άτομα με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Κυριακής. Συνολικά 18 άνθρωποι έχασαν μέχρι στιγμής τη ζωή τους.
Στην Αλβανία, τέλος, την Κυριακή ανακοινώθηκαν 28 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα στο σύνολο να φτάσουν τα 361. Το σημαντικό στην συγκεκριμένη χώρα είναι ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, περίπου το ένα τρίτο από αυτά, για την ακρίβεια 104, έχουν ήδη ιαθεί.
Ωστόσο και η Αλβανία θρηνεί για τον θάνατο συνολικά 20 ανθρώπων από επιπλοκές του COVID-19. Οι δύο τελευταίες απώλειες ανακοινώθηκαν την Κυριακή.
Σε γενικές γραμμές πάντως, η κατάσταση στις τρεις αυτές βαλκανικές χώρες που συνορεύουν με την Ελλάδα δείχνει σχετικά ελεγχόμενη, συγκριτικά τουλάχιστον με την Τουρκία όπου δείχνει να βρίσκεται εκτός ελέγχου και αριθμοί πάνω από τα μισά θύματα της νόσου στο σύνολο των Βαλκανίων.

Στους 574 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων στην Τουρκία από τον νέο κορονοϊό, αυξημένος κατά 73 άτομα τις τελευταίες 24 ώρες.
Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.135 για να φθάσουν τα 27.069, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι πραγματοποιήθηκαν 20.065 εξετάσεις για τη διάγνωση της νόσου Covid-19 στην Τουρκία τις τελευταίες 24 ώρες.
Πηγή:https://gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: