1 Απριλίου 2020

Ανέβηκαν στα 12 τα κρούσματα στην Ήπειρο


Πέντε ακόμη θετικά κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν τελικά σήμερα στην Ήπειρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 12.


Τα τέσσερα από τα πέντε νέα κρούσματα συνδέονται με την 64χρονη από τους Κωστακιούς Άρτας, η οποία μαζί με τον 42χρονο γιο της βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες σε καραντίνα στο σπίτι τους, λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συναδέλφους της γυναίκας και αυτός είναι και ο λόγος πως η επιχείρηση στην οποία εργάζονταν, ανέστειλε τις εργασίες της για 48 ώρες, ώστε να γίνει πλήρης απολύμανση και όποιες άλλες ενέργειες απαιτούνται βάσει οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Ο άμεσος εντοπισμός των νέων κρουσμάτων, τα τρία εκ των οποίων ελήφθησαν σήμερα και το ένα χθες, οφείλεται στο γεγονός ότι η Ήπειρος έχει αποκτήσει τον δικό της διαγνωστικό μηχανισμό, κάτι που επιτρέπει την ταχεία διεκπεραίωση των ελέγχων, με ευεργετικές συνέπειες τόσο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων με τις κατάλληλες θεραπευτικές μεθόδους όσο και για τον περιορισμό της διασποράς στον ευρύτερο πληθυσμό.
Και τα τέσσερα νέα περιστατικά έχουν τεθεί σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από την ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου Άρτας. Έχει επίσης ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανόν το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων, καθώς θα ακολουθήσει εκτεταμένη λήψη δειγμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο χθες στάλθηκαν 18 δείγματα από το Νοσοκομείο Άρτας.
Το πέμπτο χθεσινό κρούσμα αφορά μία 45χρονη από την Πρέβεζα, το δείγμα για την οποία είχε αποσταλεί από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Η γυναίκα έφτασε το βράδυ της Δευτέρας στο Νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας, μετά από παραπομπή της από ιδιώτη γιατρό. Άμεσα οδηγήθηκε σε θάλαμο απομόνωσης ειδικά διαμορφωμένο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και σήμερα διακομίστηκε στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, το οποίο είναι κέντρο αναφοράς.
Διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, σε βελτιωμένη κατάσταση, εξακολουθούν να νοσηλεύονται ο 72χρονος από την Άρτα και ο οδηγός βουνού, ενώ στη Μονάδα Λοιμωδών εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση ο γιατρός του Νοσοκομείου Πρέβεζας, καθώς και ο 62χρονος που διακομίστηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: