7 Αυγούστου 2017

Έγκριση δύο ακόμη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων…


Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν αιτήσεως και με συνεχείς διαπραγματεύσεις, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ο Δήμος Φοινικαίων κατόρθωσε να
κερδίσει ακόμη δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA CBC (Cross Border Cooperation) “Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020”. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα RHYTHM και το πρόγραμμα MILESTONES II.
Ο Δήμος Φοινικαίων συμμετέχει ενεργά στο έργο RHYTHM όπου χαίρει και τη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος και με τη Διεύθυνση των μνημείων της Κέρκυρας με το περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας Ministry of Culture and Sports Ephorate of Antiquities of Corfu)

Το ποσό που διατίθεται στο δήμο Φοινικαίων για το πρόγραμμα RHYTHM είναι 130.000 ευρώ (αρχική πρόβλεψη) το οποίο περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση και την ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου στη Λιβαδειά.
Ο Δήμος μας συμμετέχει ενεργά και στο έργο MILESTONES II όπου χαίρει τη συνεργασία με τον Δήμο Δωδώνης (leader-επικεφαλής), την Αρχαιολογία Ιωαννίνων και την Αρχαιολογία Αυλώνας. Το πρόγραμμα προβλέπει χρηματοδότηση ύψους 90.000 ευρώ (αρχική πρόβλεψη) για την ανακαίνιση κτηρίου (Πνευματικού Κέντρου) στη Δρόβιανη και για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου στο Μεσοπόταμο προβλέπεται το ποσό των 75.000 ευρώ (αρχική πρόβλεψη).
Αναμένουμε άμεσα τις περαιτέρω απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποιήσει των έργων υπό την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: