7 Αυγούστου 2017

Αντάμωμα Σουλιωτών 2017-Στον επιβλητικό ιστορικό χώρο στο Σούλι, στα Πηγάδια


Το καθιερωμένο πια Αντάμωμα Σουλιωτών φέτος θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής, 11 Αυγούστου και, όπως πάντα, στον επιβλητικό ιστορικό χώρο στο Σούλι, στα Πηγάδια.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλοτόπου «Η ΓΛΑΒΙΤΣΑ» σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου.
Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο επίκουρος καθηγητής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τσιόδουλος Στέφανος, ο οποίος τα...
τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί, εκτός των άλλων, στην επιτόπια αυτοψία, έρευνα και ιστορική καταγραφή των μονοπατιών και των καραουλιών των Σουλιωτών στη διάρκεια των πολέμων τους εναντίον του Αλή Πασά. Η εργασία αυτή του κ. Τσιόδουλου μέλει να αποτελέσει μια σπουδαία συνεισφορά όχι μόνο στην όσο το 

δυνατόν πιο αντικειμενική γνώση αλλά και στη βίωση της ζωής, των αγώνων και των θυσιών των θρυλικών Σουλιωτών για την προάσπιση της Πατρώας Γης και του υπέρτατου ιδανικού της Ελευθερίας..
Το Αντάμωμα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων, σουλιώτικο υπαίθριο γλέντι δίπλα στις προτομές των ηρώων με πλούσια και πεντανόστιμα τοπικά εδέσματα καθώς και χορούς και τραγούδια από γνωστή δημοτική ορχήστρα με είσοδο και χορό ελεύθερα.  
Στο Σούλι, η θέαση του πλημμυρισμένου από το  ασημένιο φως της Σελήνης τοπίου, όπου η φύση μόνη ξέρει να ζωγραφίζει με τα πιο ωραία και ζωντανά χρώματα, αποζημιώνει με το παρακάνω τον κάθε επισκέπτη, μικρόν και μεγάλο. Μόνον εκεί το σχεδόν γεμάτο φεγγάρι της 11ης Αυγούστου, που θα στέκει αγέρωχο ανάμεσα από τις άγριες πλην δελεαστικές βουνοκορφές, φαντάζει να κρέμεται θαυμαστά πάνω από το κεφάλι. Νιώθεις πως με ένα …σουλιώτικο σάλτο το άγγιξες κιόλας!!!
Καλούνται οι απανταχού Σουλιώτες και φίλοι να προσέλθουν στα ιερά χώματα ώστε το αντάμωμα αυτό να μείνει αξέχαστο και να είναι αντάξιο του χώρου και της Ιστορίας.
Οι εκδηλώσεις υπολογίζεται να ξεκινήσουν στις 21.30΄ περίπου.
 Σας περιμένουμε.
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αυλοτόπου
Βαγγέλης Τσιρώνης: Γραμματέας-Φιλόλογος.
Τηλ. 2651071437  Κιν. 6978288595

Δεν υπάρχουν σχόλια: