30 Ιουνίου 2017

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κορυτσά ως μέσω ανάδειξης ανθελληνισμού με ψήφους ελλήνων!

Τελείωσαν και οι εκλογές στην χώρα αυτή που ζούμε. Εκλογές φορτισμένες συναισθηματικά, γεμάτα από εθνικά και ηθικά διλήμματα. Ο διχασμός, ως γνωστών, τεράστιος. Οι αλληλοκατηγορίες, οι συκοφαντίες, οι προκαταλήψεις έγιναν στοιχεία που εκδηλώθηκαν έντονα. Πριν διχασμός, μετά διχασμός και οι μόνοι νικητές τα αλβανικά κόμματα. Δεν είναι μόνο αυτό όμως γιατί το πρόβλημα είναι βαθύτερο, αν δεν ταπεινώσουμε τον εαυτό μας, και αφήσουμε στην άκρη εγωισμούς και πολλά άλλα πάθη και αν δεν στραφούμε στην ορθόδοξη πίστη μας, γρήγορα θα επέλθει και η αφομοίωση. Θα είμαστε ένα φολκλορικό στοιχείο που  κάποτε υπήρχαμε.
Ας δούμε όμως λίγο την Κορυτσά και να κάνουμε κάποιες σκέψεις.
Νικητές στην Περιφέρεια Κορυτσάς που συμπεριλαμβάνει το Δεβόλιο την Ερσέκα , το Μαλίκ, το Πουστέτς, το Πογραδετς, βγήκαν το ΣΚ με 6 βουλευτές, το ΔΚ με 4 βουλευτές, το ΛΣΙ με έναν βουλευτή.
Το Κόμμα των Τσάμηδων πήρε 2000 ψήφους στην περιοχή, στην Κορυτσά πήρε 200 ψήφους, στο Δεβόλιο 1400 και τα υπόλοιπα στις άλλες περιοχές, σύμφωνα με τις πηγές μας ψήφισαν και οι δικοί μας αφού τους είχαν υποσχεθεί θέσεις εργασίας μια και θεωρούσαν πως θα ήταν σίγουρα στην κυβέρνηση.
Το Κόμμα των Ελλήνων ΜΕΓΑ έλαβε 83 ψήφους συνολικά δηλαδή χειρότερα δεν γίνεται αλλά βασίστηκε σε πρόσωπα χωρίς ιδιαίτερο κύρος στην κοινότητα.
Πως βοηθήσαμε και ποιους βοηθήσαμε εμείς με την διχόνοια.
1.        Το ΣΚ το βοηθήσαμε γιατί : α) πολλοί έλληνες της περιοχής (υπήκοοι) είναι μέλη του κόμματος , β) ένα μέρος της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ εντάχθηκε από τις δημοτικές εκλογές με το ΣΚ γιατί πήραν θέσεις στο Δήμο. Ο πρώτος που πήγε εκεί μετά από «απογοήτευση»  είναι  ο Αρμπέν Ηλία πρόεδρος ΚΕΑΔ παράρτημα Κορυτσάς. Έτσι με όσους ψήφους δώσαμε αναδείξαμε άχρηστους βουλευτές και ενισχύσαμε την εξουσία του ανθέλληνα και αντ-ορθόδοξου Ε Ραμα, το μακρύ χέρι του Ερντογάν
2.        Το ΔΚ έκανε μια συμφωνία με το ΚΕΑΔ οπότε όσοι ψήφοι ήταν για το ΚΕΑΔ+Ομόνοια πήγαν εκεί. Με αξιοπρέπεια και διακριτικότητα ο έκτος στην λίστα του ΔΚ, κ Γρηγόρης Καραμέλος (έκτος στην λίστα ΔΚ) έδωσε μια μάχη πάρα πολύ δύσκολη λόγο και των ιδιαιτεροτήτων που προέκυψαν από την συνεργασία, αλλά το αποτέλεσμα βοήθησε το ΔΚ  στην ουσία. Το κόμμα αυτό με  την βοήθεια  μας έβγαλε βουλευτή τον τέταρτο στην λίστα, τον υιό του ανθέλληνα και αντι-ορθόδοξου Φαχρί Μπαλλίου  (ιδιόκτητης της εφημερίδας 55 στην Αλβανία) και δεξή χέρι του Μπερίσα.  Όμως ελπίζουμε ο νέος αυτός που έχει σπουδάσει στο εξωτερικό να μην μοιάζει στον πατέρα του.
3.        Το ΛΣΙ, το κόμμα του Ιλλύρ Μέτα. Έχει βασίσει όλο το εκλογικό της σώμα στους ελληνόβλαχους της Κορυτσάς. Τους απέσπασε από το σώμα της κοινότητας, προσφέροντας τους διάφορα ανταλλάγματα και εξουσία, έτσι κατάφερε να βγάλει προ τετραετίας τον Πύρρο Καπουράνη, ελληνόβλαχο επιχειρηματία,  ο οποίος εξυπηρέτησε μόνο τα συμφέροντά του και ενός  στενού κύκλου  επιχειρηματιών, κυρίως ελληνόβλαχων της περιοχής. Για ελληνισμός και ορθοδοξία όμως  δεν έκανε τίποτα. Επιπλέον φέτος ο ίδιος ήταν δεύτερος στην λίστα του κόμματος, ένταξε στο δυναμικό του και τον Θανάση Πότση , πρώην υποψήφιο του ΚΕΑΔ στην Κορυτσά και πολλούς άλλους που απομακρύνθηκαν από την ΟΜΟΝΟΙΑ γιατί την θέλανε να είναι μαγαζί τους και μάλλον θέλησαν και αυτοί ένα κομμάτι από την πίτα. 
Εδώ να πούμε κάτι παραπάνω.  Πολλοί ελληνόβλαχοι έχουν συνείδηση και το δείχνουν αυτό με πολλούς τρόπους. Οι περισσότεροι όμως αν και είναι ελληνικής καταγωγής και έλληνες πολίτες, αν και έχουν αντιμετωπιστεί από τις διπλωματικές αρχές της πατρίδας μας με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους, πήραν συντάξεις, ποικίλα  προνόμια και ειδική μεταχείριση,   όχι μόνο δεν ανταπέδωσαν στο ελάχιστο όσα κέρδισαν, ηθικά και υλικά, αλλά  το χειρότερο είναι πως με όσα δεν πράττουν,  κάνουν κακό  ζημιώνουν τις κοινές μας υποθέσεις, αδιαφορώντας και για τις ευθύνες που προκύπτουν μόνο και μόνο επειδή έχουν ελληνική υπηκοότητα. Μάλιστα, η γνώμη μας,  είναι πως το ελληνικό κράτος θα πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα για τις περιπτώσεις που έλληνες πολίτες ζημιώνουν τους συμπατριώτες τους , τα συμφέροντα τους και της πατρίδας και ιδιαίτερα  όταν λειτουργούν ως πιόνια για τα συμφέροντα άλλων χωρών όπως αυτά της Αλβανίας και  της Ρουμανίας. Δεν μπορεί να επωφελούνται  από παντού, να αλλάξουν τις σημαίες όπως θέλουν, και να μην προκύπτει καμία ευθύνη.
Να επανέλθουμε όμως στο θέμα. Με τις ψήφους των ελληνόλβαχων τελικά εκλέγει μόνο ο Εντμόντ Παναρίτη ο οποίος όσο ήταν Υπουργός Εξωτερικών, τι δεν έκανε για να δείξει τον ανθελληνισμό του, μάλιστα στο χωριό απ’ όπου και κατάγεται το Παναρίτη Κορυτσάς έστησε μνημείο για τους πεσόντες που «σφαγιάστηκαν από τους έλληνες σωβινιστές» , μια ιστορία παραμύθι.
Εν κατακλείδι, ψηφίσαμε για να ενισχύσουμε με τον τρόπο μας τον ανθελληνισμό. Βέβαια όλο αυτό προέρχεται από την κρίση των ιδανικών, των αρχών, των αρετών που έχει καταστρέψει την κοινότητα μας. Εάν δεν επανέλθουμε, όπως αναφέραμε και στην αρχή,  σε ένα τρόπο ζωής ελληνορθόδοξο που χαρακτηρίζεται και εμπεριέχει  μόνο την αγάπη πέρα από κάθε προσωπικό συμφέρων, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Με το πνεύμα αυτό οι πρόγονοι μας μεγαλούργησαν και κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με μεγαλύτερη απόδειξη την Μοσχόπολη, την Ακαδημία και το τυπογραφείο της, με τους μεγαλοπρεπείς της ορθόδοξους ναούς.
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ, με διάθεση αυτοκριτικής, αυτογνωσίας και με πνεύμα αγάπης όλοι πρέπει να προχωρήσουμε  μαζί σε μια πορεία νίκης έχοντας επίγνωση των ευθυνών μας προς τους προγόνους και τους απογόνους μας, που σίγουρα θα μας δικάσουν με αυτό που τους κάνουμε. 
Ας κάνουμε όλοι το καθήκον μας με στόχο την ενότητα και την κοινή πορεία που θα μας δώσει την δύναμη να προασπίσουμε τα δικαιώματα μας με αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: