6 Απριλίου 2017

Δυρράχιο: Φοιτητής στη Μεσίλα Ντόντα: Ζητάτε εξέγερση των Αλβανών στα Σκόπια, εάν το κάνουν αυτό οι Έλληνες στην Αλβανία τι θα γίνει;


Απρίλιος 6, 2017. 15:55

Αλβανικό δημοσίευμα το οποίο παρουσιάζει η ιστοσελίδα «SManalysis» για την βουλευτή του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU,  την Μεσίλα Ντόντα,  σημειώνει ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της διάλεξής της στο Πανεπιστήμιο του Δυρραχίου «Αλεξάντερ Μοϊσίου».

Φοιτητής του αναφερόμενου Πανεπιστημίου ανέφερε ότι η βουλευτής,  Μεσίλα Ντόντα,  έχει παραβιάσει το σύνταγμα με τις δηλώσεις που έκανε εναντίον του κράτους των Σκοπίων. 

 Σημειώνει: 

 «κα Ντόντα είπατε ότι Αλβανοί στα Σκόπια, πρέπει να ανακηρύξουν την ανεξαρτησία και την αυτονομία τους, αλλά το σύνταγμα της Αλβανίας καταδικάζει εκκλήσεις  για αναταραχή σε άλλη χώρα. Αυτό δεν θα σήμαινε ότι οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου και οι Έλληνες στη (νότια) Αλβανία  έχουν δικαίωμα  να κηρύξουν και αυτοί την ανεξαρτησία τους;»

Αλλά, όπως πάντα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα, η ρωμαιοκαθολική Ντόντα έδωσε μια αλαζονική  και αντιφατική απάντηση: « Ήθελα οι Αλβανοί στην Ιλλυρίδα να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους, που στερούνται  στο κράτος των Σκοπίων», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: