Οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες (BIA) οι οποίες σαφώς και έχουν πρόσβαση στην μικρή γειτονική χώρα, ειδοποίησαν την Ελλάδα για αλβανικό σχέδιο με ΝΑΤΟϊκό «καπέλο» το οποίο με αφορμή την διένεξη στα Σκόπια θα εμπλέξει σίγουρα την Ελλάδα και την
Σερβία. Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί πυρήνες του UCK μέσα στα Σκόπια όπως σας έχουμε ενημερώσει χτες στο άρθρο μας EKTAKTO: Πολεμικό διάγγελμα του UCK στα Σκόπια και παρέμβαση Βουλγαρίας – Μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση από Σερβία, Κόσοβο και Αλβανία ενώ υπάρχει και κινητοποίηση Αλβανών του  UCC στα ελληνοαλβανικά σύνορα. 
Το όλο σχέδιο έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Χ.Θάτσι (πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου) Έ.Ράμα ( πρωθυπουργός Αλβανίας) καθώς και των αλβανικών κομμάτων στα Σκόπια.
Και ξαφνικά ο ουρανός των Ιωαννίνων γέμισε αλεξιπτωτιστές… Το C-130H της 356 ΜΤΜ έκανε τρεις ρίψεις από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών στέλνοντας μηνύματα ενίσχυσης της ελληνο-αλβανικής μεθορίου.
Σκοπός της άσκησης ήταν να σταλεί μήνυμα ετοιμότητας στους Αλβανούς καθώς και η «ανακατάληψη» του αεροδρομίου Ιωαννίνων…
Τριάντα άνδρες έπεσαν με τα αλεξίπτωτά τους κερδίζοντας επιφωνήματα θαυμασμού από όσους είχαν σπεύσει στο αεροδρόμιο για να δουν από κοντά τις εντυπωσιακές εικόνες αναφέρει δημοσίευμα.
Πρόκειται για άνδρες των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι θεωρούνται οι επίλεκτοι των επιλέκτων και εκπαιδεύονται για επιχειρήσεις εξαιρετικά δύσκολες.
Τα Επίλεκτα Τμήματα Αλεξιπτωτιστών θεωρούνται ότι καλύτερο διαθέτει ο ελληνικός στρατός αλλά και από τα κορυφαία του κόσμου.
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr