19 Μαρτίου 2017

Αλβανική Αστυνομία: Αγώνας κατά των χασισο - καλλιεργητών με Drone


«Η αλβανική αστυνομία θα κάνει χρήση drone κατά της εγκληματικότητας»


 Μάρτιος 19, 2017. 19:55

«Πρόοδος» σημειώθηκε  στις αστυνομικές δυνάμεις της Αλβανίας, αφού αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών καθώς και άλλων εγκλημάτων που μαστίζουν την αλβανική κοινωνία.


Η αλβανική «Tema Online» δημοσιεύει ότι η κρατική αστυνομία έχει αγοράσει επαγγελματικό, μη επανδρωμένο, αξίας €350 χιλιάδων και αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία από τις λεγόμενες ‘μπλε στολές’ της αστυνομίας,  μέσα σε λίγες εβδομάδες.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το drone έχει τη δυνατότητα να ανέλθει στα 800  μέτρα ύψος, από όπου μπορεί να φωτογραφίζει, να βιντεοσκοπεί  και να μεταδίδει ‘χειρουργικά’  σε πραγματικό χρόνο τι ακριβώς συμβαίνει στο έδαφος.


Η χρονική δυνατότητά του είναι δύο ώρες και θα υποστηρίξει το έργο της αστυνομίας, καθώς και σε περιπολίες περιοχών που θωρούνται υψηλού κινδύνου, κυρίως λόγω των  εγκληματικών κυκλωμάτων καλλιέργειας και συλλογής ναρκωτικών.


Σήμερα, το drone βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Ασφάλειας, όπου εκπαιδεύεται προσωπικό, αφού για τη χρήση απαιτείται ειδική άδεια πιλότου, ισοδύναμης με εκείνη ενός ελικοπτέρου, όπως σημειώνεται.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια: